Webinar: Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht

Ook jouw sportvereniging moet zich voorbereiden op de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) die op 1 juli 2021 ingaat. De nieuwe wet is bedoeld om bestuurlijke misstanden te voorkomen en/of aan te pakken en geldt ook voor sportverenigingen. De wet gaat over integer en ‘goed bestuur’ en over het voorop stellen van het belang van de sportvereniging. Het is BELANGRIJK en bovendien VERPLICHT om aan de eisen van de nieuwe wet te voldoen. Je beperkt de juridische risico's voor bestuurders en beschermt je vereniging.

WIJ HELPEN JE DAAR GRAAG BIJ!

Samen met de sportrechtjuristen van het Juridisch Sportloket verzorgen wij daarom een webinar.

Omdat veel sportverenigingen in moeilijke tijden verkeren, besteden we ook aandacht aan actualiteiten: ondermijning in breedtesport en de kwetsbaarheid tijdens de coronacrisis.

WBTR-scan op maat

Na dit webinar biedt het Juridisch Sportloket een WBTR-scan op maat aan. De sportrechtjuristen van het Juridisch Sportloket scannen de statuten en reglementen. Daarna informeren ze jouw bestuur welke punten extra aandacht nodig hebben om aan de nieuwe wet te voldoen. Verder scannen zij zonder extra kosten de risico’s rondom de exploitatie van de kantine en de samenwerking met sponsoren. Deze twee bestuurlijke onderwerpen vormen vaak het grootste risico binnen de sportvereniging.

Tot slot ontvangt het bestuur een handige checklist, waarmee jullie kunnen nagaan of jullie aan de WBTR voldoen.


Deel deze activiteit:

Medewerker

Irfan Gadzo

Irfan Gadzo

Verenigingsadviseur

T. 06 11 88 62 11

i.gadzo@s-hertogenbosch.nl

mrt 31
woensdag 31 maart 2021
19:30 - 20:30
Webinar: Nieuwe Wet Bestuur en Toezicht
Gratis
Meld je aan!

Inschrijven

bijvoorbeeld: van, van der, van het
Vul hieronder je vraag of vragen in.
GEEF HIERONDER AKKOORD. Deze gegevens slaan wij op en bewaren een jaar. Wij gebruiken deze gegevens omdat dat wettelijk verplicht is. Meer informatie over AVG: https://www.s-port.nl/privacy.