Gezonde maand bij KC De Haren

Ballerina Basketballer Joga Voetballer

Van 9 t/m 25 mei is het gezonde maand op KC De Haren In deze maand hebben we extra aandacht voor - gezondheid. We vinden het belangrijk vinden dat onze leerlingen lekker in hun vel zitten. Bij een gezonde leefstijl horen: veel bewegen, fruit en groente eten, en water drinken.

Alle leerlingen krijgen in die “maand” allerlei extra beweegactiviteiten aangeboden tijdens schooltijd door ´S-PORT. Hoe dat precies in elkaar zit verschilt per unit. Maar in elk geval is aan elke week een thema gekoppeld. Zo staat week 1 in het teken van dans, week 2 in het teken van “rollen en rijden” en week 3 in het teken van voetbal. Bijna alle klassen krijgen clinics in dans, skateboarden en voetbal. Deze sporten worden ook elke pauze in het speelkwartier herhaald. En is de slot week houden we een heus pauzevoetbal schoolkampioenschap! Het worden weer supergave weken, dat is duidelijk…

Houd op school de grote prikborden bovenaan de trap in de gaten. Daar komen alle activiteiten te hangen.

In de klas gaan de kinderen aan de slag met koken en leren ze iets over gezonde voeding. En ook in het gebouw van de BBS zelf gaan we het thema gezondheid op een leuke manier terug zien. Dit alles in nauwe samenwerking met de groepsleerkrachten van KC de Haren.

Onze stagiaires van Fontys Sportkunde verzorgen veel activiteiten in deze Gezonde maand.

Deel deze activiteit:

Medewerker

Stefan van Veen

Stefan van Veen

Medewerker Sport en Bewegingsonderwijs, KC De Haren

T. 06 52 58 52 56

s.vanveen@s-hertogenbosch.nl

mei 9
maandag 9 mei 2022
Dagelijks
09:00 - 14:00
Sport in Den Bosch
Gym
Sport en Spel
Meer van dit soort activiteiten bij:
Samen gezond
´S-PORT met Fontys
Gezonde maand bij KC De Haren
Gratis