Boccia

Elke woensdag organiseren studenten van Fontys Sporthogeschool het spel Boccia. Boccia wordt elke woensdag gespeeld bij De Taling. Het tijdstip dat het wordt gespeeld is van 14.00 – 15.00 uur.

De bewoners van De Taling worden verdeeld in 2 groepen en gaan de ‘strijd’ met elkaar aan. Er wordt een half uur gespeeld en dan is er tijd voor koffie en thee. Vervolgens wordt er doorgespeeld tot er in totaal een uur gespeeld is. Het spel is altijd hetzelfde. Het kan zijn dat de bewoners van de Taling minder boccia ballen krijgt, zodat de verdeling eerlijk blijft (zie samenvatting regels boccia).

Samenvatting regels boccia
De toss bepaald met welke kleur elke partij speelt, wie er begint en vanuit welk(e) vak(ken). Rood mag het eerste 'End' van de wedstrijd openen en werpt, schopt of rolt de witte bal (de "Jack") het veld in. Dezelfde speler plaatst vervolgens zijn gekleurde bal zo dicht mogelijk bij de Jack. Nu is de tegenpartij aan de beurt. Hierna moet de partij gooien die het verste van de Jack vandaan ligt. Deze partij blijft net zolang gooien tot het lukt één van zijn ballen dichter bij de witte bal te spelen dan de tegenpartij etc. Het spel wordt doorgespeeld tot alle gekleurde ballen, dus 6 van elke partij, zijn gespeeld. Dit is een compleet 'End', waarna de score kan worden opgenomen.

Deel deze activiteit:

jan 16
woensdag 16 januari 2019
Wekelijks op Woensdag, wordt gestart vanaf 16 Jan 2019, tot en met 27 Mar 2019
14:00 - 15:00