Bosch Besturen: met de benen op tafel!

Met de benen op tafel

Samen met andere (beginnende) bestuurders krijg je, in een informele setting, inzicht in het besturen van een sportclub. We gaan het hebben over de juridische positie, wat er op je afkomt en hoe je hiermee omgaat, over keuzes maken, over mogelijkheden om je verder als bestuurder te ontwikkelen en nog veel meer. Deze workshop organiseren we na aanleiding van het succes van workshop Bosch Besturen die we organiseerden in juni 2022.

Waarom deze workshop?

We spreken vaak met bestuurders van de sportvereniging. De meesten vinden het een mooie en eervolle taak. Maar ook een pittige, vaak omdat ze vooraf niet goed wisten wat er op hen af kwam en wat er verwacht wordt. In de gesprekken horen we dan vaak:

“Er wordt veel van je gevraagd en iedereen wil wat van je. Voor je het weet ben je brandjes aan het blussen. Maar ben je dan wel aan het besturen?”

“Ik zit vol met plannen om de club vooruit te helpen. Ik wil meters maken en snel die plannen uitvoeren. Maar de rest van de club heeft een ander tempo en de plannen komen niet van de grond.”

“Ik was de nieuwe beginnende bestuurder. Ik vond het een hele eer, maar ik was er eigenlijk niet klaar voor. Ik deed maar wat. Er is ook geen cursus waar ik het kon leren.”

Tijdens deze avond gaan we hiermee aan de gang. Je krijgt handvatten voor het besturen. We behandelen een paar valkuilen en geven je hulp om je verder te ontwikkelen. Je komt in contact met bestuurders van andere clubs waarmee je kunt sparren. En je hebt structureel toegang tot steun van Team Verenigingen.

Model van de Toekomstbestendige vereniging

Meedoen?

Wil je meedoen? Meld je aan! Wil je meer informatie? Neem contact op met Michiel Bulten.

Deel deze activiteit:

Medewerker

Michiel Bulten

Michiel Bulten

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 52 58 52 52

m.bulten@s-hertogenbosch.nl

feb 27
maandag 27 februari 2023
19:00 - 21:30
Bosch Besturen: met de benen op tafel!
Gratis
Locatie volgt.