Beweeg jij genoeg? Beweegt jouw kind genoeg?


We weten dat bewegen goed voor ons is. Maar hoeveel beweeg jij ? En wist je dat er beweegrichtlijnen zijn die precies aangeven hoeveel beweging nodig is voor een goede gezondheid? We geven je graag meer informatie over deze richtlijnen.

We zitten lang en bewegen te weinig

Het Nederlandse Kenniscentrum Sport en Bewegen informeert over het belang van sport en bewegen en geeft aan wat wel en niet werkt qua bewegen. Dit gebeurt op basis van wetenschappelijk onderzoek. Hier komen cijfers uit waar we iets mee kunnen. Zo bleek dat in 2022 44,3% van de Nederlanders van vier jaar en ouder aan de opgestelde beweegrichtlijnen voldeed. Uit cijfers van 2021 wordt ook nog eens duidelijk dat we dagelijks ruim 9 uur zitten (hier wat leuke zitfeitjes). Dat kan anders, is het advies vanuit de overheid. Vandaar dat er beweegrichtlijnen zijn.

Hoe zien deze algemene beweegrichtlijnen eruit?

Op dit plaatje zie je via beelden van vier sportende mensen hoeveel je zou moeten bewegen om gezond te blijven

Bewegen is makkelijker dan je denkt!

In onderstaand animatiefilmpje zie en hoor je hoe je meer in beweging kunt komen. 'Bewegen is goed; meer bewegen is beter' is het motto.


Nieuwsgierig naar meer informatie?

Kijk dan eens op de website van het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Hier vind je alle informatie om bewegen een vast onderdeel van je dagelijkse leven te maken. Je ziet welke bewegingen goed voor je zijn en krijgt tips om meer te bewegen. Er is informatie voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar, voor volwassenen en ouderen en voor bewegen met een fysieke en verstandelijke beperking.

Beweegadvies 0-4 jaar Doe de test! Beweeg jij genoeg?