Bodymap | bewezen methode

Bodymap is een bewezen methode om kinderen weer meer en beter te laten bewegen. Het is een instrument om de brede ontwikkeling van jonge kinderen te begrijpen en te stimuleren. Het helpt jou als professional en/of als ouder om kinderen meer en veelzijdig te laten bewegen. In Den Bosch zijn al mooie resultaten bereikt.

Al veel Bossche Bodymap-specialisten

Inmiddels zijn al veel pedagogisch medewerkers en groepsleerkrachten 1 en 2 geschoold met de methode Bodymap. Daar komen veel positieve reacties op terug:

  • Een interne begeleider: "De inzichten van Bodymap leveren veel meerwaarde op voor elk kind."
  • Groepsleerkracht: "Pas als we preventief gaan werken met Bodymap krijgt elk kind een gelijke kans om zich optimaal te ontwikkelen."
  • Locatiemanager van een kinderdagverblijf: "Ik ben heel enthousiast. Ik gun iedereen deze training en wil er met heel het team mee gaan werken."
  • Opvoedondersteuner Farent: "Wat was het een geweldige training; wat heb ik veel extra inzichten gekregen."

Gelijke kansen door anders naar bewegen te kijken

Samen met het onderwijs en kinderopvang zijn we nu bezig om het werken met Bodymap verder uit te rollen bij Kindcentra in ’s-Hertogenbosch. De visie achter deze bewezen methode? Gelijke kansen voor elk kind komen pas als elk kind zich ook optimaal mag ontwikkelen. Door professionals anders naar bewegen te leren kijken, zijn zij in staat om vaardigheden spelenderwijs bij kinderen te stimuleren. Hiermee vergroten we de kansen van kinderen om zonder stress te leren lezen, schrijven, concentreren, etc.

Doe er je voordeel mee

Interesse in Bodymap?

Wil jouw school of kinderdagverblijf aan de slag met de bewezen methode Bodymap? Neem contact op met Monique Mallens, Consulent Sport en Bewegen & Gezondheid.

Contact

Monique Mallens

Consulent Sport en Bewegen Gezondheid

T. (073) 615 97 80

m.mallens@s-hertogenbosch.nl

Wil je meedoen aan een van de trainingsblokken Bodymap?
Wij organiseren voor professionals drie keer twee avonden.

Meld je aan voor training

Bekijk hieronder deze korte filmpjes:

  1. Korte uitleg Bodymap Methode
  2. Beweegadvies 0-4 jarigen | Kenniscentrum Sport en Bewegen
Een illustratie van het 'ontwikkelingslab' van Bodymap. Hierop zie je de aandachtspunten tijdens de lesmethode.

'Via Bodymap leer je de ontwikkeling van jonge kinderen beter begrijpen en kun je ze spelenderwijs stimuleren om meer te bewegen.'