Clubkadercoach

Wil je meer weten over hoe je trainers-coaches met meer plezier voor de groep kan laten staan? Of hoe je ze motiveert om langer bij de club te blijven en zo nog meer kinderen met plezier kunnen laten sporten? Dan is de opleiding Clubkadercoaching wellicht iets voor jou!

De clubkadercoach richt zich bij de trainersbegeleiding met name op het versterken van trainers-coaches op pedagogisch en didactisch vlak. Met als uiteindelijke doel het bevorderen van een positieve sportcultuur binnen de club om zo het sportplezier te vergroten bij leden, uitstroom te voorkomen en vrijwilligers te ondersteunen en zo vast te houden.

Team Verenigingen faciliteert de opleiding Clubkadercoaching, gegeven door NOC*NSF, bij de start van seizoen 2023-2024. Het zal bestaan uit zeven dagdelen, waarvan de helft ongeveer fysiek en de andere helft online is.

Voor wie is de opleiding?

Voor een (sport)professional die graag binnen een of zijn/haar vereniging zich wil inzetten voor het pedagogisch en didactisch onderleggen van de trainers/coaches.

Tijdens deze opleiding leer je onder andere hoe je het proces aangaat binnen de vereniging om clubkadercoaching te borgen. Voor deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden. Het is dus GRATIS.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over wat clubkadercoaching inhoud? Bekijk dan deze video over clubkadercoaching.

Wil jij je meer informatie over deze opleiding en/of je vast aanmelden? Stuur dan een mailtje naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl

Terug naar de pagina Positief Sportklimaat