Kindcentrum | 0 -12 jaar

Gemeente ’s-Hertogenbosch werkt binnen ’S-PORT samen met vele partners aan een gezonde en actieve leefstijl voor iedereen. Spelen en bewegen is al vanaf de jongste levensjaren sterke basis voor de ontwikkeling van kinderen. Aandacht voor bewegen thuis en inzet op de basisschool en binnen het hele Kindcentrum draagt hieraan bij.

Door veel te spelen en te bewegen ontwikkelen kinderen zich niet alleen lichamelijk beter maar dit helpt ook bij het goed leren schrijven, rekenen, lezen en concentreren.

Basisscholen en Kindcentra zijn naast (sport)verenigingen en welzijnsorganisaties zijn ook GGD en consultatiebureaus, belangrijke partners.
Er wordt bewegingsonderwijs (de gymlessen) gegeven; dat is voor ons het werkveld waar wij kinderen en hun ouders, verzorgers stimuleren voldoende te bewegen.

Onze inzet is gericht op vijf thema's

  • Vanuit onze missie - duurzaam bewegen 0-12 jaar - bieden we kennis en tools, organiseren we bijeenkomsten en cursussen.
  • Bewegingsonderwijs met een gezamenlijke ontwikkeling van het Vakwerkplan: meer training en inzet beweegspecialist, vakleerkracht.
  • Belang van bewegen (binnen en buiten) met bewegend leren, beweeg huiswerken en activiteiten zorgen voor en gezamenlijk inzicht breed motorische leerlijn.
  • Interventies en activaties:
    Lokaal: Gymplus, Klub-Up, Actiefindenbosch met o.a. Sjors Sportief.
    Landelijk: Gezonde School, Gelijke Kansen.
  • Met - Bodymap - zetten we breed in op de versterking van de natuurlijk ontwikkeling via beweging.

Met ´S-PORT zijn wij zichtbaar actief op het basisonderwijs!
Bekijk het filmpje hieronder.

Vragen? Neem contact op met Kees

Contact

Kees Akerboom

Teamleider Sport en Bewegen Kids

T. (073) 615 98 03

k.akerboom@s-hertogenbosch.nl

Maandelijkse columns Kees Akerboom


Meld je aan voor de Nieuwsbrief Bewust Bewegen in het Kindcentrum

JANUARI 2023: #1 Bewust Bewegen op het Kindcentrum

Gelijke kansen voor alle kinderen op een gezond Kindcentrum!