Kindcentrum | 0 -12 jaar

Goed en gevarieerd bewegen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook precies de reden waarom we met ´S-PORT actief zijn in het basisonderwijs en daarbuiten. We stimuleren sport en bewegen voor Bossche kinderen op allerlei manieren en met vele initiatieven.

'S-PORT is thuis, op school en binnen het kindcentrum actief

S-PORT richt zich voor kinderen van 0 tot 12 jaar op bewegen thuis, bewegen op de basisschool en bewegen binnen het hele kindcentrum. We zetten breed in, omdat we zoveel mogelijk Bossche kinderen willen bereiken. Bewegen is niet alleen positief voor de lichamelijke ontwikkeling; het helpt kinderen ook bij goed leren schrijven, rekenen, lezen en concentreren.

Wie zijn onze belangrijke partners?

We werken intensief samen met basisscholen, kindcentra, (sport)verenigingen, welzijnsorganisaties, GGD en consultatiebureaus. Het bewegingsonderwijs zelf vormt een belangrijk onderdeel van ons werk. De gymlessen zijn de uitgelezen mogelijkheid om kinderen en hun ouders/verzorgers aan te moedigen om voldoende te bewegen.

Op welke vijf thema's richten we ons:

  • 'Duurzaam bewegen voor alle Bossche kinderen (0-12 jaar)' is onze missie. 'S-PORT biedt hiervoor kennis en tools. We organiseren ook bijeenkomsten en cursussen.
  • 'De verdere ontwikkeling van het Bewegingsonderwijs' is een belangrijke doelstelling. Samen met scholen richten we het vakwerkplan in: we stimuleren zo de inzet van beweegspecialisten en vakleerkrachten.
  • 'Het belang van bewegen (binnen en buiten)' dragen we op alle mogelijke manieren uit. Via bewegend leren, beweeg-huiswerk en allerlei activiteiten werken we aan een breed motorische leerlijn.
  • Dan hebben we onze 'Interventies en activaties'. Dit zijn allerlei leuke activiteiten waarmee we meer bewegen op de kaart zetten. Lokaal doen we dat via Gymplus, Klub-Up en Actiefindenbosch (denk aan Sjors Sportief). Landelijk zijn er initiatieven, zoals Gezonde School en Gelijke Kansen.
  • Met 'Bodymap' zetten we breed in op de versterking van de natuurlijke ontwikkeling via beweging.

Nieuwsgierig naar de 'S-PORT-beleving van Bossche kinderen?

Contact

Kees Akerboom

Teamleider Sport en Bewegen Kids

T. 06 53 79 78 89

k.akerboom@s-hertogenbosch.nl

Maandelijkse columns Kees Akerboom:

Nieuwsbrief Archief | Bewust Bewegen op het Kindcentrum:
APRIL 2024 #7 Buitenspelen maakt kinderen sterker en socialer
JANUARI 2024 #6 De urgentie om kinderen beter te laten bewegen in 2024
OKTOBER 2023 #5 Alles om met steeds meer plezier te bewegen
JULI 2023: #4 Laatste update dit schooljaar...
MEI 2023: #3 We zitten teveel, ook op school!
MAART 2023: #2 Minstens twee uur bewegingsonderwijs?!
JANUARI 2023: #1 Opleiding Gymdocent Pabo start 14 februari

Meld je aan voor de Nieuwsbrief Bewust Bewegen in het Kindcentrum

'We willen we een sterke basis leggen voor de ontwikkeling van alle Bossche kinderen.'