Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen helpt OSC '45 aan efficiënte materiaalruimte


Voetbalvereniging OSC'45 wilde graag een efficiënte materaalruimte voor de club. Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen realiseerde in minder dan twee weken tijd met vereende krachten deze prachtige en efficiënte materiaalruimte.

Martien van den Bouwhuijsen, directeur van Van den Bouwhuijsen bracht nadat de match was gemaakt een bezoek aan het OSC-terrein in Orthen. Samen met de secretaris van de club, Bart van Poppelen, en Gerard Versfeld, bestuurslid Accommodatie, maakte hij een inventarisatie van de materiaalruimte en de mogelijkheden deze op te knappen. Van den Bouwhuijsen: “De ruimte was al zo’n 30 jaar oud en onlogisch ingedeeld. Met wat aanpassingen was er wél iets heel moois van te maken.”

Een belangrijk voordeel voor het bouwbedrijf was, dat de club zelf al de nodige ideeën had hoe te werk te gaan. Van den Bouwhuijsen: “Ik had bovendien contact met de projectleider die zelf jeugdtrainer is bij OJC Rosmalen. Daar hadden ze net een nieuwe accommodatie, dus hij had een paar goede ideeën.” Van Poppelen benadrukt dat alles in prima overleg besloten is: “Onze eigen inbreng, gecombineerd met de expertise van Van den Bouwhuijsen zorgde voor een praktisch plan.”

Voortvarend en enthousiast
Van den Bouwhuijsen wist niet dat hij, naast zijn eigen vakmensen, de beschikking had over nog een professional. De materiaalman van de club bleek een handige timmerman en dit zeer enthousiaste clublid ging dan ook heel voortvarend aan het werk. Ook andere vrijwilligers die betrokken zijn bij OSC’45 droegen hun steentje bij. Van Poppelen is trots op het team van OSC-vrijwilligers en professionele bouwlui dat aan de slag ging. “De samenwerking verliep heel soepel en alles was goed op elkaar afgestemd. Afgezien van de tijd die bij Van den Bouwhuijsen zelf werd besteed aan het maken van kasten en dergelijke, zijn we erin geslaagd om in minder dan twee weken een nieuw materiaalhok op poten te zetten.” En dat is snel, voor toch een behoorlijke klus en een klein team. De oude materiaalruimte werd leeggeruimd om efficiënte kastenwanden te kunnen plaatsen. Van Poppelen: “Gelukkig konden we alle materialen toch kwijt, want Van den Bouwhuijsen stelde een container ter beschikking om alles in te bewaren. Dat was ook wel nodig, want alles gebeurde gewoon tijdens de competitie. We konden de doelpaaltjes, hesjes, ballen en pionnen niet zomaar twee weken missen natuurlijk!”

Materiaalhok als nieuw
Van den Bouwhuijsen vertelt dat de kastenwanden al op zijn werkplaats werden gemaakt om deze vervolgens in de nieuwe materiaalruimte te plaatsen: “We hebben alles uiteraard zeer nauwkeurig nagemeten, zodat we de kastenwanden al bij ons in elkaar konden zetten. Op die manier was de klus bij OSC’45 vlug geklaard, met prachtige kasten tot aan het plafond.”Niet alleen de kastenwanden werden onder handen genomen. Bart van Poppelen is ook tevreden met de nieuwe vloer in de materiaalruimte. “Die is helemaal opnieuw gecoat, zodat deze er weer netjes uitziet en makkelijker is om schoon te maken. Door de nieuwe indeling en vloer ziet het hok er weer als nieuw uit.”

De match tussen beide partijen was, mede door de inzet en expertise van beiden, er één uit het boekje. Van den Bouwhuijsen is erg enthousiast over deze manier van sponsoring. Via ´S-PORT SUPPORT kunnen zowel een sportvereniging als een bedrijf of organisatie van elkaar leren en profiteren. “Ik vind deze methode een stuk nuttiger dan zomaar wat geld overmaken. Je ziet direct resultaat en hebt veel voldoening van de inzet van je kennis en middelen. Bovendien werk je niet alleen aan zo’n project, je doet het samen!”, aldus Van den Bouwhuijsen. ‘Gloednieuw’ staat de materiaalruimte erbij in Orthen. Van Poppelen heeft nog geen tijd gehad voor een uitgebreide evaluatie onder de gebruikers, maar de eerste spontane reacties zijn allemaal positief. Trots: “Een geslaagd project voor een club die het verdiend!”

< terug