Meer beweging door nieuwe stichting


Dankzij de match met ‘S-PORT SUPPORTER Huijbregts notarissen is de ‘stichting weeshuisjes’ opgericht. Social Designer Imke van Dillen is de initiatiefnemer van de stichting. Imke zet zich als Social Designer in voor 'verweesde plekken' in de stad. Imke: "Ik werk als een curator die mensen stimuleert en faciliteert met zelfbedachte initiatieven. Sinds 2016 ben ik actief met de herbestemming van de 3 brugwachterhuisjes aan de Zuid-Willemsvaart. De vaart is een goede roei- en ontmoetingsplek.

Meer dan sport
De Stichting sluit aan bij de leefomgeving van de buurt. De brugwachterhuisjes hebben nu een andere collectieve functie. "Er wordt radio gemaakt bij Radio Brugwachter en je kunt koffie drinken bij Camping Koffietent.

Imke is enorm enthousiast over hoeveel creatieve en sociale initiatieven spontaan ontstaan als je deze huisjes tijdelijk publiek domein maakt. "We verzamelen veel informatie over wat er speelt in de omgeving. Zo ontdekten we dat veel oudere bewoners soms eenzaam zijn. Nu hebben we geregeld dat, als je een bewoner van zorgcentrum Nieuwehagen ophaalt en meeneemt, je gratis koffie kunt krijgen bij Camping Koffietent.

Bas van der Plasch roeit op vrijdag met mensen die dat zelf niet kunnen, maar het wel leuk vinden en graag zouden willen! Ook Lynn Witlox is actief, zij verzamelt oma's lekkerste appeltaartrecepten. Wat resulteert in heerlijke zelfgemaakte oma-taarten die je binnenkort ook bij Coffeelab en op de rondvaartboot Ouwe Dirk kunt proeven."

< terug