´S-PORT SUPPORTER Ecofashion investeert


De deelnemers van de Fittest werden blij verrast met een goodie-bag, een tasje gevuld met cadeautjes en flyers over fitter worden. Het tasje zelf verraste de deelnemers ook aangenaam. ‘Het is gemaakt van de sportvlaggen van 3 jaar geleden. Inmiddels zijn er nieuwe vlaggen en weggooien is zonde,’ vertelt Norma Hoogstraten van ´S-PORT.

‘S-PORT zocht naar oude vlaggen en spandoeken. Ze werden gevonden in kasten in het stadskantoor, maar ook ´S-PORT SUPPORTER ADC REPRO leverde van hun klant oude spandoeken. Ellen Willink van Ecofashion startte een mini-atelier bij WeenerXL en gebruikte de materialen. De spandoeken, vlaggen en oude t-shirts komen terug als schoenen-tasjes, sterke draagtassen en handige hardloopmutsjes.

‘Mensen die met de naaimachine overweg kunnen, worden blij van dit werk. De doorstroom naar betaald werk, ontstaat dan ook. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten. Het oude reclamemateriaal wordt als draagtas of relatiegeschenk goed ontvangen en mensen werken er met plezier aan!’ aldus de sportieve supporter, Ellen.

De betrokkenen zijn inmiddels in gesprek om het initiatief te verduurzamen in ’s-Hertogenbosch.

< terug
Eco