Succesvol vrijwilligers werven


OJC-bestuurder Kaspar Verhulst had van het vrijwilligersproject met Randstad gehoord en wilde meer weten van de aanpak om meer vrijwilligers te werven voor de club. Hoe verliep het vrijwilligersproject met de Gryphons destijds?

Over het motiveren van vrijwilligers is met Mijntje een filmpje opgenomen. Mijntje Nierman-Donners is namens Randstad betrokken bij ´S-PORT SUPPORT en kan vanuit haar bestuursfunctie bij de Hockeybond goed sparren over het werven en omgaan met vrijwilligers binnen een sportvereniging.

Bestuurder Verhulst zocht naar de juiste aanpak voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Want dankzij de inzet van 400(!) vrijwilligers is de Rosmalense voetbalvereniging al een bruisende club! Verhulst had toch nog een aantal vacatures niet ingevuld. Dus sparden beide sportbestuurders over werven van vrijwilligers, het besturen van een grote sportclub, het behouden van 2300 leden en organiseren van een prachtige voetbalcomplex. ‘Het was leuk sparren. Ik ben aan de slag gegaan met de ledenenquête van de Gryphons als voorbeeld. En binnenkort zal ook de functie vrijwilligerscoördinator worden ingevuld.’

< terug
Foto van Ojc Kaspar Verhulstigm Mijntje Randstad die poseren voor de foto