SUPPORT tijdens discussieavond over inclusie en diversiteit


Het live programma over Sport en inclusie kreeg SUPPORT van Huub van Mackelenbergh en Unlimited. Maandagavond 26 april kreeg het thema verdieping met kijkers en gasten vanuit de Bossche sport.

Aan tafel zaten onze wethouder Huib van Olden, Jeffrey van Rynenberg (voorzitter TGG), Mark Brandts (voorzitter MHC Rosmalen) en Karin Blankenstein (John Blankenstein Foundation). Tafelheer Huub van Macklenbergh leidde de interessante gesprekken en diverse stellingen.

Programma 'De Inclusieve Stad'

De online bijeenkomst past binnen het gemeentelijke programma ‘De Inclusieve Stad’. In een inclusieve stad is er ruimte voor iedereen om mee te doen. Voor sportaanbieders en verenigingen is dit een lastig verhaal. Vaak gebeurt uitsluiting ongemerkt. En niet alles wordt meteen herkend als ongewenst gedrag of uitsluiting. En als je het herkent, is het lastig direct en passend te reageren. Daarom willen we verenigingen en aanbieders ondersteuning bieden. Verschillende partners kunnen helpen om stapjes te zetten richting een samenleving waar zoveel mogelijk mensen zich thuis voelen. Ieder in het eigen tempo en met eventuele ondersteuning die bij de club past.

Praat / denk / luister mee

Wordt er binnen Bossche sportverenigingen gesproken over thema's als inclusie, discriminatie en uitsluiting? Met een breed aanbod van workshops, cursussen en webinars helpen we bestuurders na te denken over deze thema's.

Bekijk de menukaart Inclusie in de sport in ’s-Hertogenbosch. Wil je verder praten? Ook SUPPORT bieden?

Neem contact op met Rinske!

E-mail naar r.preijde@s-hertogenbosch.nl of bel naar 06 31 79 65 03.

< terug
Studioavond

Contact

Rinske Preijde

Sportwerker PowerUp073 / Verenigingsondersteuner

T. 06 31 79 65 03

r.preijde@s-hertogenbosch.nl