Wat is daar achter het hek?


Kinderen en ouders in Haren, Donk en Reit zien meters hekwerk in hun wijk. Waar normaal gesproken een brede stoep is, lijkt er nu een complete bouwplaats te zijn. Dat komt door de hekken van Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen. De SUPPORTER plaatste 100 meter hekwerk. Het hekwerk omheint de nieuwe POP-UP Speelplek op de Manis Krijgsmanhof in ‘s-Hertogenbosch.

De POP-UP Speelplek is een initiatief van Stefan van Veen van ’S-PORT. In samenwerking met Nijha is een speelconcept bedacht dat kinderen stimuleert om meer buiten te spelen. Als gymdocent merkt hij dat kinderen minder bewegen en dat motorische vaardigheden slechter worden. Vanuit een studieopdracht ging hij op zoek naar een oplossing om kinderen meer in beweging te krijgen.

De Speelplek op de Manis Krijgsmanhof in Haren, Donk en Reit staat tot en met 23 oktober. Hierna popt de Speelplek nog een aantal keer op in 's-Hertogenbosch, zodat Bossche kinderen lekker kunnen spelen en bewegen.

Waar de speelplek komt, is te volgende via de volgende link.

Het achtergrondverhaal van Stefan van Veen lees je hier.

Dtv Nieuws heeft een nieuwsvideo gemaakt van de opening. De video vind je hieronder.

< terug
Een speelplek in opbouw met verschillende speeltoestellen Hekwerk met daarachter een speeltoestel Een speelplek in opbouw met verschillende speeltoestellen