18e Dommelregatta van Bossche roeivereniging

Geplaatst op: 16 mei 2017

 

Ruim zeven kilometer roeien, van Sint-Michielsgestel naar Den Bosch. Op zondag 28 mei houdt de Bossche roeivereniging De Hertog voor de achttiende keer de Dommelregatta. Met zo’n zestig ploegen uit het hele land, is het de grootste roeiwedstrijd van Den Bosch.

Het startpunt is het water ter hoogte van het Adrianusplein in Gestel. Vanaf hier is het 7,3 kilometer roeien voordat de senioren aankomen bij de finish bij het Vughtereiland in Den Bosch, ter hoogte van restaurant Noble. De jeugd start bij de brug bij Halderen. De finish is vanaf daar nog 4,3 kilometer. Op de site van de vereniging staan routekaartjes. Daarop staat ook aangegeven waar publiek het beste zicht heeft op de roeiers.

Vorig jaar moest de regatta nog worden afgelast. Wegens hevige regenval in de periode ervoor was de stroming te sterk. Door het overlopen van riolen was het water ook flink vervuild. De wedstrijd start om half 12 in Gestel. De prijsuitreiking is om vier uur bij het verenigingsgebouw van De Hertog in Den Bosch.

Bron: Brabants Dagblad
Foto: Olaf Smit

Deel dit bericht:

18e Dommelregatta van Bossche roeivereniging 18e Dommelregatta van Bossche roeivereniging 18e Dommelregatta van Bossche roeivereniging 18e Dommelregatta van Bossche roeivereniging