6de World Pole Sports Championships 2017

Geplaatst op: 28 april 2017

 

Pole atleten van over de hele wereld komen een stap dichter bij Olympische erkenning. Dit jaar diverse primeurs:, jeugd in de duo categrie en voor het eerst World finale in Artistic en Ultra Pole disiplines en Para Pole

De sportieve kant van Pole Dance brengt dit jaar de International Pole Sports Federation (IPSF) weer stappen dichter bij het uiteindelijke doel: toelating tot the Olympische spelen!

Na een historische meeting in februari, met het International Olympic Committee (IOC) en een membership meeting met GASIF (het voormalige SportAccord) in juni, ziet de toekomst van Pole Sports er zeer positief uit voor deze nieuwe controversiele sport!

In juli presenteert de Internationale Pole Sports Federation voor de 6de keer het World Pole Sports Championship (WPSC) Hier zullen Pole atleten uit meer dan 35 landen strijden om diverse wereld titels.

De uit Engeland afkomstige non profit organisatie staat bekend als de Governing body of Pole. IPSF werkt met enorme energie en enthousiastme aan het positieve imago van de Pole sports. Met als ultiem doel deelname aan de World Games en Olympishe Spelen. Ieder jaar is deze energie en enthousiastme te zien en te ervaren tijdens het World Pole Sports Championships. Een wereldwijde bijeenkomst van de Wereld top in een weekend vol Pole.

Wat kun je verwachten op WPSC 2017!

  • Adembenemende, zwaartekracht tartende tricks en sensationle kracht uitspattingen van Elite Pole atleten van over de hele wereld! Mannen, vrouwen, duo’s, kinderen en senioren. Allemaal in te leeftijd tussen de 10 en 70 jaar, strijden in elke categorie om de GOUDEN medaile en de titel WORLD POLE SPORTS CHAMPION.
  • Dit jaar voor het eerst hoge verwachtingen in de Para Pole categorie. Hier laten atleten met een visuele beperking of een rolstoel zien dat Pole voor iedereen toegankelijk is.
  • Nog een primeur dit jaar. We kijken met hoge verwacthingen uit naar de World Ultra Pole Championship en de World Artistic Pole Championship. Twee spannende nieuwe disiplines. Ultra Pole is een high intensity variant van Pole Sport, in de vorm van een ultieme trick battle, die meer neigt naar een Extreme sport. Hierbij dagen de atleten elkaar ronde na ronde uit tot de meest waanzinnige tricks. Met een spetterende finale. Artistic Pole is zoals de naam omschrijft de meer artistieke versie van Pole sports. Hierbij staan creativiteit en expressive meer op de voorgrond.
  • De hardst groeiende en meest controversele categorie in Pole Sports zijn zeker de kinderen. De next generation sporters zijn onze Novice van 10 tot 14 jaar. Vooral in deze categorie kunnen we goed zien dat de sport zich in rap tempo ontwikkelt. In 1 jaar tijd is het aantal deelnemers meer dan verdubbelt! De IPSF president Katie Coates zegt hierover: “Kinderen in Pole Sports is onze prioriteit om deze sport te laten groeien, zij zijn de Pole Sports Champions van de toekomst.”

“Als overkopelende organisatie in de Pole sports, wil de IPSF blijven groeien en ontwikkelen. In de komende jaren zullen er steeds nieuwe originele nieuwe disiplines toegevoegd worden aan het interesante pakket bestaande Pole Sports. Zo zal de Pole Sport zich staande weten te houden naast alle andere, reeds bestaande gevestigde, sporten.” Aldus IPSF President, Katie Coates. Het IOC, is het helemaal eens met die standpunt van de IPSF, zij zeggen “Pole is nog jong, het is een trendy sport met een mooie toekomst voor zich.”

Tijdens dit grote drie daags evenement kan iedereen getuigen zijn van meer dan 200 elite atleten van 4 continenten. Het WPSC is het grootste Pole Sport evenement van dit moment.

Al vanaf September 2016 tot juni 2017 proberen 3.000 atleten wereldwijd zich te kwalificeren op voor de grote finale op 2 juli 2017. Dit jaar mogen we deelnemers uit meer dan 35 landen verwelkomen op de WPSC. Allemaal strijden voor hun Nationale eer en natuurlijk de titel World Pole Sports Champion!

Dit hoogte punt in de Pole Sports in 2017 mag je niet missen! Kom kijken en geloof je eigen ogen niet. Het World Pole Weekend zal iedereen laten verbazen en genieten. Het toegankelijk voor alle leeftijden. Een echt sportief en familie vriendelijk evenement boordevol actie!

Wanneer en waar!

  • World Pole Weekend! 30 Juni, 1 en 2 Juli 2017
  • Maaspoort Sport & Events, Marathonloop, 5235 AA ’s-Hertogenbosch
  • Een prachtige sportieve locatie met een capasiteit voor 1500 toeschouwers
  • Bestel tickets via: http://www.polesports.org/tickets

Deel dit bericht:

6de World Pole Sports Championships 2017 6de World Pole Sports Championships 2017 6de World Pole Sports Championships 2017 6de World Pole Sports Championships 2017