(Bij)scholing “Trainen en coachen van jongeren met autisme in de sport”

Geplaatst op: 28 november 2017

 

Kinderen met autisme worden soms ondergebracht in een G-team. Door hun normale en meestal zelfs bovengemiddelde intelligentie zijn ze daar niet altijd op hun plaats. Maar zonder ondersteuning voelen ze zich vaak ook in een regulier sportteam niet echt op hun gemak. Trainers en coaches kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

In deze bijscholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme te herkennen en vooral te begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in de tijd, activiteit, ruimte en jezelf binnen een training of wedstrijd. Zo kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren. Je kunt er – kortom – voor zorgen dat sporters met autisme zich thuis voelen bij jou, in je team en binnen je vereniging.

Deze themabijeenkomst staat open voor alle trainers en overig begeleidend kader van sportaanbieders. Die al of niet een aanbod of affiniteit met deze doelgroep hebben.

Je ontvangt na afloop van de (bij)scholing een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze (bij)scholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Aanmelden: Schrijf je in vóór 19 januari 2018 via deze link.
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Datum: Maandag 29 januari 2018
Locatie: Voetbalvereniging OJC Rosmalen – Laaghemaal 38, 5247 NP te Rosmalen
Docent: De heer Paul Voois

Programma opzet:
18.45-19.00 uur inloop
19.00-20.30 uur bijscholing
20.30-20.45 uur pauze
20.45-22.00 uur bijscholing 

Deze (bij)scholing wordt u aangeboden door ´S-PORT, een initiatief van gemeente ’s-Hertogenbosch, in samenwerking met Uniek Sporten en NOC*NSF.