Het eerste calisthenics sportpark in 's-Hertogenbosch

Geplaatst op: 08 november 2017

 

Het eerste calisthenics sportpark van Den Bosch wordt 10 november geopend door wethouder Paul Kagie. Het sportpark komt naast jongerencentrum De Poort in de Maaspoort. Onder andere wereldkampioen Yuri van Gelder geeft die dag een demonstratie.

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Denk daarbij aan optrekken, opdrukken, maar ook diverse spectaculaire trucs en capriolen. Het wordt ook wel Ghetto Workout, Barstarz of Street Workout genoemd.

Motivatie
Volgens Paul Kuenen, directeur van jongerencentrum De Poort krijgen jongeren de kans om mee te kunnen doen aan een gezonde hype om buiten te trainen. “Het voordeel van calisthenics is dat je geen duur lidmaatschap nodig hebt en geen dure sportmaterialen hoeft aan te schaffen. Je hebt enkel wat tijd en motivatie nodig.” Sjoerd Peeters, sportwerker in de Maaspoort, start de woensdag na de opening met wekelijkse bootcamp trainingen voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 23 jaar. Jongeren kunnen hier gratis en vrijblijvend aan meedoen. “Het enige wat ze hier voor hoeven te doen is om 19.30u met sportkleren bij jongerencentrum De Poort te staan.”

Uitproberen
Het sportpark, en de opening daarvan, is gratis toegankelijk. De opening op 10 november begint om 16.00 uur. Behalve de officiële opening, de diverse demonstraties kunnen bezoekers ook zelf het calisthenics park uitproberen.

Bron: DTV Den Bosch