Kansarme jongeren met rugbytraining terug in maatschappij

Geplaatst op: 21 maart 2017

 

In Den Bosch krijgen kansarme jongeren met problemen via speciale rugbytrainingen bij rugbyclub The Dukes de mogelijkheid om terug te keren in de maatschappij.

Wie aan rugby denkt, denkt al snel aan stoere mannen met opgepompte spieren. Mannen die een beuk kunnen uitdelen. Maar belangrijker nog, ook kunnen incasseren. "Uitdelen kan iedereen, maar het gaat erom dat je weer opstaat'', zegt Bart Viguurs, rugbytrainer en speler van The Dukes.

Vorige week startte hij samen met Bart van de Zande het Turn-Over-project waarmee kansarme jongeren door middel van professionele begeleiding en rugbytraining de kans krijgen terug te keren in de maatschappij.

Ritme
In het clubhuis van The Dukes ontvangen Viguurs en Van de Zande drie dagen per week een groep van tien tot twaalf probleemjongeren. Ze leren hen onder meer ritme in hun leven aan te brengen, geven de jongeren rugbytraining en oefenen met het voeren van sollicitatiegesprekken. Het uiteindelijk doel: de jongeren weer aan het werk dan wel naar school krijgen.

Den Bosch is na Castricum en Den Helder de derde gemeente waar het project is uitgerold. Verwacht wordt dat ook Tilburg en Haarlem zich dit jaar aansluiten.

Bron: Brabants Dagblad, Guus Peters
Foto: Roy Lazet


Deel dit bericht:

Kansarme jongeren met rugbytraining terug in maatschappij Kansarme jongeren met rugbytraining terug in maatschappij Kansarme jongeren met rugbytraining terug in maatschappij Kansarme jongeren met rugbytraining terug in maatschappij