Patiënten Gezondheidscentrum Samen Beter doen mee aan Diabeteschallenge

Geplaatst op: 29 september 2017

 

Dit jaar hebben ruim 15 patiënten met hun zorgverleners van Gezondheidscentrum Samen Beter voor de eerste keer meegedaan aan de Nationale Diabeteschallenge. Zaterdag 30 september tussen 09:00 en 09:30 uur zwaait wethouder Jos van Son deze deelnemers uit. Zij vertrekken van het Gezondheidscentrum Samen Beter naar Papendal voor de afsluiting; de laatste vijf kilometer. Een prachtig resultaat waarmee we zeker door willen gaan. Een wijkbewoner en een praktijkondersteuner blijven 5 km wekelijks wandelen vanaf oktober op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Start vanaf Gezondheidscentrum Samen Beter aan de Palmboomstraat 127. Iedereen is welkom en mag gratis meewandelen. Lekker buiten, in beweging, goed voor contact en wat al niet meer.  Vragen? Bel dan naar de Buurtsportcoach José van den Broek tel. 06 52 58 41 08.

Na 20 weken wandelen, sluiten ze zaterdag 30 september de Nationale Diabetes Challenge af met een 4-daagse. Drie dagen liepen ze 5 km in de wijk en de 4e dag op sportcentrum Papendal. Daar lopen alle Nationale Diabetes Challenge groepen uit heel Nederland de laatste 5 km gezamenlijk.

Samen Beter
Van april t/m september hebben in Den Bosch Zuidoost gemiddeld 15 deelnemers wekelijks een uur gewandeld met huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeute, een Buurtsportcoach en andere zorgverleners. Daarnaast werden de deelnemers gemotiveerd om zelf ook nog zeker een of twee keer in de week méér te gaan wandelen.

Wat is de Nationale Diabeteschallenge?
Een aantal jaren geleden kreeg Bas van de Goor, ex-topvolleyballer, diabetes. Al vrij snel kreeg hij in de gaten dat hij veel minder last had van deze aandoening en zelfs zonder medicijnen kon als hij maar in training bleef naast dat hij goed op zijn voeding lette. Hij begon een stichting met als doel andere mensen met diabetes ook  te motiveren tot-  en ondersteunen in het meer bewegen. Zo werd enkele jaren geleden op diverse plaatsen in Nederland gestart met de Diabeteschallenge.