Regionaal Sportloket SpecialSport sluit aan bij Uniek Sporten

Geplaatst op: 03 oktober 2017

 

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert gemeente ’s-Hertogenbosch de aftrapbijeenkomst Uniek Sporten. Op woensdag 4 oktober komen alle partner-bestuurders van de samenwerkende gemeenten, genodigden uit het werkveld en andere professionals bij elkaar. Enkele sporters met een beperking vertellen hun verhaal. Een gelijkwaardige sportparticipatie mogelijk maken; dat is waar het om draait. Arjo Wijnhorst, bedenker van Uniek Sporten neemt ons mee in de totstandkoming en de voordelen van deze landelijke samenwerking. Het programma start om 16:00 uur bij Hockeyclub Den Bosch. Tijdens de interactieve netwerkbijeenkomst wordt rond 17:45 uur het convenant ondertekend door gemeenten Boxtel, Haaren, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en ‘s-Hertogenbosch.

SpecialSport wordt Uniek Sporten
Om sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de regio toegankelijker te maken, bundelen SpecialSport en Fonds Gehandicaptensport de krachten. Vanaf 1 september 2017 startten beide partijen de samenwerking. De sport- en beweegactiviteiten zijn dan via het landelijke platform “Uniek Sporten” eenvoudig vindbaar. Dat betekent dat het actuele regionale sport- en beweegaanbod en andere specifieke content is overgedragen naar www.unieksporten.nl. De gemeenten blijven op dezelfde wijze met elkaar samenwerken. De kracht blijft zitten in lokaal/regionale inzet met de coördinerende rol van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De website Specialsport.nl verwijst tot medio 2018 naar de nieuwe online vindplek.

Waarom aansluiten bij Uniek Sporten?
Door aan te sluiten bij het landelijk platform Uniek Sporten zien de samenwerkende gemeenten vooral veel voordelen voor hun inwoners met een handicap. Een kleine opsomming:

  • Eén landelijke website www.unieksporten.nl met daarop al het beweegaanbod en relevante informatie uit de regio én daarbuiten in beeld.
  • De vernieuwde website werkt via een “Customer Based data technologie”. Zoekers op de website vinden hierdoor gemakkelijker en sneller de voor hen relevante informatie.
  • Er is naast de website een app van Uniek Sporten beschikbaar. De app biedt gebruikers de optie om de toegankelijkheid van de accommodatie en aanbieder zelf te beoordelen (via “sterrating”).

PROGRAMMA GLOBAAL 4 oktober 2017:

  • 16:00 uur Inloop
  • 16:30 uur Welkom en ontvangst door Luc van Eerd, projectleider
  • 16:50 uur Fonds Gehandicaptensport & Uniek Sporten
  • 17:45 uur Ondertekening overeenkomst wethouders
  • 18:00 uur Sportieve aftrap met LG-Hockeytam HC Den Bosch

Uniek Sporten; unieksporten.nl
Het doel van UNIEK SPORTEN is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Ook mensen die daar nog niet, of latent, mee bezig zijn. Vanaf de Nationale Sportweek, die plaatsvond van 9 tot en met 17 september, staat de site online en storytelling ingepland. Mooie inspirerende, realistische verhalen en ook praktische tips. Over iemand die twee keer per week een sportschool bezoekt. Of iemand die na lang oefenen zelf weer de trap op kan lopen. Die kilo’s lichter is, nu hij of zij weer in beweging is. Of met een handbike weer meegaat met zijn of haar oude wandelclub. Gewoon op zaterdag een uurtje”.