Verkiezing Uniek Sporttalent van start!

Geplaatst op: 13 juli 2017

 

De zoektocht is begonnen: we zijn op zoek naar breedtesporters met een talent in de meest brede zin van het woord. Iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken of iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Je kent er vast één of meerdere. Sporters die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet.

In 2015 ging Yanu van Leeuwen (10 jaar) er met de titel en de bijbehorende prijzen vandoor. “Meedoen aan deze verkiezing is super! Ik mag mee zwemmen met het Paralympische Zwemteam. En een professionele zwemanalyse en coaching van Bondscoach Mark Faber helpen mij om mijn zwemprestaties verder te verbeteren”, aldus een enthousiaste Yanu.

Wie is er jouw favoriet? Vertel het ons via www.unieksporttalent.nl. Wie weet gaat deze sporter er dit jaar met de titel en de bijbehorende prijzen vandoor! Een geldbedrag van € 750,-, persoonlijke coaching en maar liefst € 5.000,- voor de vereniging.

Nomineer jouw sporttalent!


Hoe werkt de verkiezing?

Nomineren op basis van een korte motivatie (waarom moet hij/zij winnen) met daarbij een leuke foto of een filmpje. Nieuw dit jaar: Je kunt talent aanmelden in meerdere categorieën. Ook teams kunnen dit jaar meedoen. Vanaf 1 oktober kan er vervolgens, in 3 stemrondes, gestemd worden. Doel is om zo veel als mogelijk stemmen te werven. Na iedere ronde gaan de stemmen weer op nul. Zo heeft iedereen telkens weer evenveel kans om de volgende ronde te winnen. Per stemronde gaan de kandidaten met de meeste stemmen door naar de halve finale.

Vervolgens strijden er 12 halve finalisten om het behalen van zoveel als mogelijk stemmen. De 2 kandidaten (per categorie) met de meeste stemmen behalen een podiumplek. Een vakjury kiest per categorie een winnaar. De winnaars, de Uniek Sporttalent, zijn aanwezig op het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport op 28 november a.s. in de Amsterdam ArenA. Kijk op onze website voor meer informatie.


Deel dit bericht:

Verkiezing Uniek Sporttalent van start! Verkiezing Uniek Sporttalent van start! Verkiezing Uniek Sporttalent van start! Verkiezing Uniek Sporttalent van start!