Wandelen in de Wijk gestart in Noord

Geplaatst op: 18 mei 2017

 

Deze ochtend was wethouder Jos van Son getuige van de start van het project ‘Wandelen in de Wijk’. In woonzorgcentrum De Hooghe Clock werd hij ontvangen door de gemeentelijke projectleider Maaike Schneider samen met de Fontyssporthogeschool studenten. De wethouder sprak uitgebreid met de studenten en deelnemers en onderstreepte hoe blij hij is met dit gratis laagdrempelige beweegaanbod met een sociaal tintje. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan mevrouw Lenie de Kort, die hier elke week komt gymen.

De studenten hebben de routes en de bijhorende boekjes ontwikkeld. ´S-PORT zorgde voor begeleiding en communicatie. ‘Wandelen in de Wijk’ kun je niet alleen in de wijk Noord, maar verspreid over de hele stad. Lekker dicht bij huis wandelen. Met een kant en klare route op stap.

Zo werkt het
Plattegrond en beschrijving zijn gratis te leen bij de verschillende startpunten: Woonzorgcentrum Hooghe Clock, De Noorderpoort, Woonzorgcentrum Noorderkroon, Voetbal vereniging OJC, Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel, SuperVlaai Helftheuvel of bij Brede Bossche School Boschveld, Wijkcentrum De Stolp of bij Café De Sjang.

Samen wandelen in je eigen tempo met koffie mee of koffie toe, dat is weer eens wat anders. Dan smaakt het vast nog beter.

’s-Morgens, ’s-middags, ’s-avonds na het eten. Je kiest je eigen tijd en afstand. Er liggen 40 routes voor klaar. De afstanden variëren van 3 kilometer tot 7 kilometer.

Deel dit bericht:

Wandelen in de Wijk gestart in Noord Wandelen in de Wijk gestart in Noord Wandelen in de Wijk gestart in Noord Wandelen in de Wijk gestart in Noord