Workshop: Vlaggensysteem Veilig sportklimaat

Geplaatst op: 24 oktober 2017

 

Wat wordt er nou eigenlijk verstaan onder seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Op maandag 23 oktober 2017 was er bij Maaspoort Sports & Events een workshop met het thema 'Seksueel grensoverschrijdend gedrag op sportverenigingen'. In een 2,5 uur durende (interactieve) workshop, onder leiding van Feline Platzer en Esther van der Steeg, stond het gesprek over dit onderwerp centraal. Wat kan wel? Wat kan niet? Hoe ga je om met seksueel grensoverschrijdend gedrag? En belangrijker nog: hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag? 

Aan de hand van het vlaggensysteem is hier invulling aan gegeven. 1 op de 5 kinderen/jongeren ervaart seksueel grensoverschrijdend gedrag op de sportvereniging. Dit betekent dat 20% van de kinderen/jongeren op jouw vereniging hier ook probleem van ondervindt. Het komt dus op elke vereniging voor. Maar het maken van een melding hierover lijkt een drempel te zijn en te blijven.

Deze avond is een mooi begin geweest om te discussiëren met elkaar en ervaringen over dit thema uit te wisselen. Een vervolg gaat er zeker komen!
Hoe & wanneer? Laat het vooral weten: waar hebben jullie als vereniging behoefte aan? Wij als team verenigingsondersteuning gaan graag met jullie aan de slag om hier stappen in te maken. wordt vervolgd!

Vragen over deze workshop? Neem contact op met Maaike Hofmeijer.

Contact

Maaike Hofmeijer

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 11 93 21 40

m.hofmeijer@s-hertogenbosch.nl