Basisschool Oberon en AQUAmarijn zijn gezond!

Geplaatst op: 12 april 2018

 

Basisschool Oberon en AQUAmarijn hebben het vignet voeding van de ‘Gezonde School’ behaald. Met het vignet Gezonde School laten de basisscholen zien dat ze  voldoen aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. We zijn trots op dit behaalde resultaat!  Tijdens de Nationale Buitenlesdag (dinsdag 10 april) is dit gevierd bij Hockeyclub Den Bosch!

Werken aan gezondheid op school loont. In 2015 is het themacertificaat ‘bewegen en sport’ behaald, samen met het vignet ‘voeding’, draagt dit bij aan betere schoolprestaties en een gezondere leefstijl. De scholen gaan voor actieve en gezonde leerlingen in een veilige schoolomgeving. De school heeft aandacht voor een persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Kim van den Dungen en Patricia van Alst, beide medewerksters Sport en Bewegingsonderwijs, en studenten van Partnership Fontys (Sportkunde) hebben de buitenlesdag, op dinsdag 10 april, een gezonde invulling gegeven. Voor alle 380 basisschoolleerlingen, leerkrachten en stagiaires van de scholen en ouders is het een gezellige, gezonde en sportieve middag geweest.

Vanuit Samen gezond, de uiting van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) in ‘s-Hertogenbosch, streven wij samen met partners naar een gezonde samenleving. Hierin kunnen kinderen, jongeren, leerkrachten, ouders, opa’s en oma’s leren, recreëren en werken in een gezonde omgeving. Met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl en gezond gewicht in het bijzonder. Een omgeving waar gezonde keuzes weer een normale zaak worden. Samen met het onderwijs, de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, GGDHvB, welzijnsorganisatie Divers, sportaanbieders is ook het bedrijfsleven in beweging.