Brabant Girls Cup

Geplaatst op: 30 april 2018

 

Op 11 en 12 mei 2018 is het weer zover. Het meiden- en vrouwenvoetbal toernooi van Brabant; De Brabant Girls Cup vindt dan plaats. Met honderden dames, tientallen teams uit landen zoals Duitsland, Denemarken, Zwitserland, Zweden, België en natuurlijk Nederland belooft het wederom een spektakel te worden. Het internationale karakter van het toernooi is daarmee tevens gewaarborgd.

Wat trekt al deze deelneemsters naar Sportpark De Groote Wielen van v.v. OJC Rosmalen in het zuidelijke Brabant? De sfeer, de goede organisatie met vele vrijwilligers en alle extra’s die speciaal zijn gefocust op meiden en vrouwen. Noem de mini-fair, de toffe Kahoot Quiz, de geweldige opening en natuurlijk de traditiegetrouwe BGC Parade door Rosmalen.

De Parade door Rosmalen Op 10 mei komen de meeste voetbalteams aan in de middag. Om alle deelneemsters direct een podium te geven wordt ieder jaar de parade georganiseerd. Hierin kunnen verschillende teams en landen laten zien dat zij helemaal naar Brabant zijn gekomen om te winnen! Vanaf donderdag, half 8 wordt de route richting Sportpark de Groote Wielen gelopen. Gepaard met spandoeken en ieder een eigen Yell is dit ieder jaar weer een geweldige aftrap van het weekend. Met het thema van dit jaar; Let’s get loud! zijn we gewaarschuwd.

Aansluitend vindt de opening plaats. Na deze opening pakken de teams voldoende rust voor de speeldagen die volgen. Zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er druk gevoetbald en is er altijd wel een wedstrijd om te bekijken. Naast de poule-wedstrijden is er genoeg te beleven. Op de mini-fair zijn er leuke meidenspullen te koop en verder zijn er andere spelletjes te spelen. Dit jaar is er zelfs voor de speelsters een geheel nieuw onderdeel.

De Lunenburg Wasmachine Cup Gesponsord door Lunenburg Rosmalen en Nuland is het ouderwetse penalty schieten vervangen door Het Lunenburg Wasmachine Voetbalspel. Het heeft enigszins dezelfde insteek als het voorgaande penaltyschieten. In de voorrondes tijdens de eerste speeldag wordt middels drie keer schieten per speelster bepaald wie de finalist is van ieder deelnemend team. In de finale op de tweede speeldag nemen de speelsters het op tegen keepers en zijn de eerdere regels van het penalty bokaal weer van kracht. Middels een afvalrace wordt dan bepaald wie er als winnaar overblijft. Scoor je dan blijf je staan, mis je dan val je af. Dit totdat er één iemand overblijft per categorie. Ook voor de winnaars van die finales heeft Elektrospecialist Lunenburg Nuland en Rosmalen een steentje bijgedragen in de vorm van een prijs. En dit is niet zomaar een prijs. Met De Lunenburg Wasmachine Cup is er namelijk per leeftijdscategorie een nieuwe televisie te winnen! Helaas voor de toeschouwers is dit spel enkel voor de deelneemsters van het toernooi.

Wie gaat er winnen? De spellen en activiteiten zijn een leuke aanvulling op dat wat echt telt: Voetballen! Ieder jaar weer maken de speelsters het spannend. Met 100% inzet en heel veel voetbalplezier maken ze de twee wedstrijddagen vol. Op zaterdag de finale-dag doen de deelneemsters er ieder jaar nog een schepje bovenop om de felbegeerde prijzen in de wacht te slepen. Support op de Groote Wielen Benieuwd geworden naar de Brabant Girls Cup? Kom een kijkje nemen op 11 en 12 mei 2018 op Sportpark De Groote Wielen. Proef de internationale en sportieve sfeer die het voetbaltoernooi al jaren met zich mee brengt. Tot dan!

Het Brabant Girls Cup toernooi wordt mogelijk gemaakt door sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de sportieve deelneemsters! Namens de BGC-commissie; bedankt.