Eerste Top-Sportdag ’s-Hertogenbosch

Geplaatst op: 21 juni 2018

 

Op zaterdag 30 juni organiseert de Buurtsportcoach (BSC) Topsport van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Joost Kuppens, de eerste Top-Sportdag voor ‘s-Hertogenbosch. In samenwerking met enkele topsportverenigingen uit de gemeente, wordt deze dag gehouden bij Atletiekvereniging Prins Hendrik, Sportlaan 1 in Vught, van 9.15 uur tot 17.15 uur.

Tijdens deze eerste Top-Sportdag gaan getalenteerde kinderen, in de leeftijd van 13 tot 16 jaar, van diverse topsportverenigingen uit ’s-Hertogenbosch elkaars sport beoefenen. Ook is er aandacht voor mentale training met een workshop onder begeleiding van de Talentenacademie. Kickboks-vereniging KVG verzorgt een workshop. De dag wordt gecomplementeerd door een inspiratiesessie van Austin Smith, captain HC Den Bosch, die in Zuid-Afrika als kind vele andere sporten naast hockey gedaan heeft.

Aanleiding voor de Top-Sportdag is de overtuiging, van een aantal toptrainers uit de stad en de BSC topsport, van het effect van ‘allround opleiden’ van jonge talenten. Met de organisatie van de eerste Top-Sportdag is deze overtuiging omgezet in daden. Deelnemende sporters tijdens de Top-Sportdag zijn afkomstig van: Hockey Club Den Bosch, Basketball Academy Den Bosch, Rugby Academy Zuid, Volleybal Brabant, Flik-Flak turnen en Atletiek Vereniging Prins Hendrik.

De Top-Sportdag is een kick-off voor meer constructieve samenwerking op langere termijn waarin de topsport-talenten vaker elkaars sporten gaan beoefenen. Tijdens de sportdag zal blijken welke sportbewegingen een ondersteunende relatie voor elkaar hebben. Van daaruit gaan de trainers met elkaar in gesprek hoe ze elkaar verder gaan versterken.

Bezoekers zijn welkom en kunnen zich vooraf aanmelden via de Buurtsportcoach Topsport door uiterlijk 27 juni een mail te sturen aan: bscts.shertogenbosch@gmail.com