Fittest Engelen op zaterdag 14 april

Geplaatst op: 08 maart 2018

 

In Engelen is Gezondheidscentrum Lage Leun gevestigd. Verschillende organisaties werken hier samen aan gezondheid. Ook gemeente ’s-Hertogenbosch zet zich in voor een gezonde stad. Één van de onderdelen die bijdraagt aan gezondheid is voldoende beweging. Wist u dat er in uw buurt veel beweegaanbod is, zelfs speciaal voor inwoners van 50 jaar of 65 jaar en ouder? Naast gezond, zijn deze activiteiten ook leuk en gezellig.

Beweeg mee(r) in de buurt
Om u de mogelijkheid te geven om kennis te maken met beweegaanbod in uw buurt, organiseren Gezondheidscentrum Lage Leun en gemeente ’s-Hertogenbosch samen een Fittest op zaterdag 14 april. Deze Fittest is voor alle inwoners van 50 jaar en ouder uit stadsdeel Engelen. Naast conditie, kracht en lenigheid worden ook onder andere uw oren en ogen getest en wordt uw bloedsuiker gemeten. De Fittest is geen wedstrijd om te meten hoe fit u bent, maar om te bekijken welke beweegactiviteit bij uw huidige fitheid past. Iedereen kan meedoen.

We meten onder andere: bloeddruk, bloedsuiker, handknijpkracht, lengte en gewicht (BMI) en uithoudingsvermogen. Ook uw oren en ogen worden gemeten. De mondhygiënist en de podotherapeut zijn ook aanwezig om u te testen. Op basis van de uitslagen van de testen en uw wensen en behoeften bekijken we samen welke beweegactiviteit bij u past. 
Aansluitend is het mogelijk om u in te schrijven voor verschillende kennismakingslessen op het gebied van sport en bewegen.


Contact

Ilvie van Schijndel

Medewerker Sport en Bewegen 50Plus/Buurtsportcoach West

T. 06 11 73 87 42

i.vanschijndel@s-hertogenbosch.nl