Jeugdteam Red Eagles Landskampioen 2018!

Geplaatst op: 26 maart 2018

 

Zaterdagmiddag 24 maart is het U14 jeugdteam van Red Eagles uit ’s-Hertogenbosch Landskampioen geworden. Na 60 minuten stond een 2-2 op het scorebord en vond overtime plaats. Gedurende 5 minuten wordt er 4 tegen 4 gespeeld en diegene die het eerst scoort wint de wedstrijd. Maar ook in overtime bleef het gelijk. Uiteindelijk werden de penaltyshoots overtuigend gewonnen door de jongens en meiden van de Red Eagles en zo wonnen zij met 3-2. De nummers 1 en 2 in de competitie stonden dit seizoen al 4 keer eerder tegenover elkaar. Ook toen ging de winst vier keer naar de Red Eagles.

In het stadion van de Tilburg Trappers speelden het team van coaches Bas Kivits en oud international Leo van den Thillart een pittige wedstrijd. Het was immers alles of niets, want landskampioen 2018 worden, is ook in het Nederlandse ijshockey waar het allemaal om draait.

Way of life
Het hele seizoen hebben de jongens en meiden kei gewerkt. Er wordt niet alleen na school getraind, maar ook in de vroege ochtenden voor school. Er wordt dus veel gevraagd van deze kids. IJshockey is een way life, zoals ze zelf zeggen. De hockeyers trainen vrijwel dagelijks en reizen in de weekenden van Geleen tot Heerenveen en Alkmaar tot Groningen om wedstrijden te spelen van 3 x 20 minuten (zuivere ijstijd).

De Nederlandse finale bereik je niet zomaar. 16 clubs spelen vanaf oktober in twee poules. Vanuit elke poule gaan de eerste 4 clubs naar het in Nederland hoogst haalbare, de Elite Divisie. De andere clubs spelen in de 1ste of 2de divisie. In de Elite divisie spelen de teams in totaal 15 wedstrijden. De 16 jongens en meiden van de Red Eagles wonnen alles en de puck viel maar liefst 197 in het doel van de tegenstander en slechts 5 keer in het net van de Eagles.