Top-Sportdag 's-Hertogenbosch

Geplaatst op: 05 juli 2018

 

Omdat het voor de ontwikkeling van sporttalent goed is om breed motorisch te ontwikkelen is deze Top-Sportdag op zaterdag 30 juni georganiseerd. Met het doel om nadere samenwerkingen te bereiken tussen de diverse sportdisciplines in onze regio.

Vanuit vijf verschillende organisaties deden er 56 kinderen in de leeftijd van 13 en 14 jaar mee. De kinderen van Hockey Club Den Bosch, Atletiekvereniging Prins Hendrik, Rugby Academy Zuid, Basketball Academie Den Bosch en Volleybal Brabant volgden workshops in Kickboksen, Atletiek, Rugby, Volleybal, Basketbal, Rugby. Coaches van de clubs verzorgden deze workshops. De workshop Grondvormen van Bewegen verzorgde het Sport Medisch Centrum.
Ook werden de kinderen geïnspireerd door lezingen vanuit De Talentenacademie en de captain van HC Den Bosch Heren 1 Austin Smith.

Het was een fantastische eerste Top-Sportdag waarbij de kinderen en vrijwilligers zich 100% hebben ingezet ondanks een temperatuur van bijna 30 graden.

De coaches en trainers leerden van elkaars oefeningen en gaven direct aan, elkaars sporten te willen inzetten voor de ontwikkeling van het sporttalent. Om dit te bereiken gaat de Buurtsportcoach Topsport met de betrokken organisaties in gesprek zodat er afspraken gemaakt kunnen worden over hoe de verenigingen elkaar gaan versterken. Ook willen de betrokken trainers, coaches en sporters graag vaker dergelijke Top-Sportdagen doen om elkaar te blijven inspireren.

Contact

Joost Kuppens

Buurtsportcoach Topsport

T. 06 38 30 81 39

topsport@s-port.nlTop-Sportdag 's-Hertogenbosch Top-Sportdag 's-Hertogenbosch Top-Sportdag 's-Hertogenbosch Top-Sportdag 's-Hertogenbosch Top-Sportdag 's-Hertogenbosch Top-Sportdag 's-Hertogenbosch