Training Rolstoelvaardigheid en Sport

Geplaatst op: 10 april 2018

 

Een rolstoel biedt mogelijkheden, maar vraagt ook de nodige oefening om vaardigheden onder de knie te krijgen. Uniek Sporten biedt daarom een gratis rolstoeltraining aan van vijf bijeenkomsten. Hierbij leer je nieuwe technieken en vaardigheden om vertrouwd te raken met je handbewogen (sport)rolstoel. En ontdek je welke sport bij jou past! Wanneer? Zaterdag 12, 19, 26 mei, 9 en 16 juni 2018 van 10.30 uur tot 12.00 uur in Sportzaal Churchilllaan, Churchilllaan 81 in 's-Hertogenbosch. Interesse? Stuur een email naar denbosch@unieksporten.nl.

Tijdens deze training leer je op een gezellige en laagdrempelige manier vaardigheden hoe om te gaan met een handbewogen rolstoel. Denk hierbij aan drempels nemen, vallen, maken van transfers en verschillende rijtechnieken aanleren of verbeteren. Je leert andere mensen kennen die net als jij in een handbewogen rolstoel zitten. Ook jouw partner, kind of andere betrokkene is van harte welkom om mee te doen! Hij of zij kan zo het rolstoel rijden samen met jou ervaren. 

Het tweede gedeelte van iedere bijeenkomst kan er kennis gemaakt worden met verschillende sporten. Sportverenigingen uit de regio verzorgen dit programma. Ook gaan we in op je persoonlijke wensen en krijg je uitleg over de vele verschillende rolstoelmogelijkheden door een rolstoelleverancier.

De training ‘Rolstoelvaardigheid en Sport’ (ROVAS) is helemaal gratis en start op zaterdag 12 mei 2018 en is op 5 zaterdagen in mei en juni. Kun je niet alle zaterdagen aanwezig zijn? Dan is dat geen probleem. Interesse? Je kunt je direct inschrijven via denbosch@unieksporten.nl. Dit emailadres is ook te gebruiken wanneer je vragen hebt. Bellen kan ook 06 54 35 41 28.

Uniek Sporten is een landelijk platform voor en door sporters met een handicap. Vanuit dit platform werken gemeenten regionaal samen om sport en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Meer weten? Kijk op www.unieksporten.nl

 

Contact

Luc van Eerd

Consulent Sport en Bewegen Mensen met een Beperking

T. 06 54 35 41 28

l.vaneerd@s-hertogenbosch.nl