Al 10 jaar onmisbaar voor meiden- en vrouwenvoetbal

Geplaatst op: 13 mei 2019

 

Al een decennium lang biedt v.v. OJC Rosmalen honderden meiden en vrouwen een echte belevenis in de vorm van een uniek internationaal voetbaltoernooi: De Brabant Girls Cup. Ook dit jaar komen er maar liefst 9 nationaliteiten volop in actie op Sportpark de Groote Wielen. Hans Driessen is al betrokken vanaf het eerste uur. Hij legt graag meer uit over de dagen, het concept en het succes.

Als voorzitter van de BGC Commissie fungeert Hans niet alleen als aanspreekpunt binnen de voetbalvereniging OJC Rosmalen, maar ook voor betrokken partijen buitenaf zoals Euro Sportring. Daarnaast coördineert en stimuleert hij de mede commissieleden. Een stukje controle ligt bij hem, want het geheel overzien van zo’n groot event is erg belangrijk voor de kans van slagen. Ieder jaar weer opnieuw.

‘Dit is mijn 10e editie van de BGC. Het eerste jaar als ondersteuner vanuit de toernooicommissie, maar door tal van veranderingen ben ik opgeschoven naar voorzitter.’ vertelt hij. ‘OJC wilde al jaren een voetbaltoernooi voor meiden en vrouwen organiseren, maar het kwam eerder niet van de grond. Samen met Euro Sportring lukte het echter wel om van Sportpark de Groote Wielen een toneel te maken met een internationaal karakter.’ Vervolgt Hans wanneer hij uitlegt waar het allemaal is begonnen. De voetbalvereniging zag namelijk al ruim 10 jaar geleden in dat steeds meer meiden op voetbal gingen. De behoefte aan een evenement rondom deze doelgroep was er dan ook niet voor niets.

Het toernooi werd, zelfs tien jaar geleden, niet hetzelfde ingestoken als de voetbaltoernooien voor de jongens. Hans legt het kort uit: ‘vanaf het begin hebben we de lat hoog gelegd en het niet alleen als toernooi aangepakt, maar als evenement waarbij de deelnemende teams naast voetbal ook aan allerlei andere activiteiten konden deelnemen. Dit vanaf de vroege ochtend tot schappelijke uurtjes in de avond.’ Dit is volgens hem alle jaren zo goed gerealiseerd dankzij een betrokken groep commissieleden, vrijwilligers en onmisbare sponsoren. Met dit jaar zelfs een sponsor die de naam van het toernooi kocht! Deze jubileum editie is dan ook speciaal omgedoopt tot de Huis & Hypotheek Brabant Girls Cup.

Gepaste trots zit er bij deze voorzitter wel in: ‘Als je terug kijkt dan denk je; wow, dat hebben wij als commissie toch maar mooi voor elkaar. We organiseren een van de mooiste evenementen bij OJC, misschien wel het mooiste! Door de deelnemende teams wordt het gewaardeerd en zij gaan altijd met een goed gevoel naar huis. Dat is de mooiste beloning die je als organisatie kunt ontvangen.’ Iets wat de inmiddels opgeteld duizenden bezoeksters vast kunnen beamen.

Sportpark De Groote Wielen is met maar liefst 9 velden en alle andere faciliteiten een perfecte locatie voor deze aantallen. Er komt zelfs een tiende veld bij voor de club. Een uitbreiding van Het Brabant Girls cup toernooi sluit Hans dan ook niet uit.

Naast voetbal is er ieder jaar een parade door Rosmalen, waarbij de internationale meiden en vrouwen kunnen laten zien dat ze hier gekomen zijn om te winnen! Verder is er een penalty cup die vorig jaar is omgedoopt tot De Lunenburg Wasmachine Cup. Je raadt het al, dit is voor punten raak schieten op wasmachines. Een ludiek en uitdagend spel, dat net een tikkeltje anders is. Verder is er een avondactiviteit op de eerste speeldag. Deze avond heeft door de jaren heen verschillende invullingen gehad. Het was namelijk even zoeken naar wat de meiden graag wilden. Verder wordt er ieder jaar een kleine marktplaats opgezet. Hier kunnen sportieve, maar ook echte meiden producten gekocht worden. Voor ieder wat wils.


Veel teams zien we jaarlijks terugkeren, dit is voor mij een teken dat de organisatie staat.
Een duidelijke visie van de voorzitter Hans Driessen is dan ook: We zien alle deelneemsters echt als gasten en zo dienen ze dan ook behandeld te worden.’


De Brabant Girls Cup vindt dit jaar plaats op 30 mei, 31 mei en 1 juni 2019. Iedereen is welkom om te komen kijken op Sportpark De Groote Wielen van v.v. OJC Rosmalen. Adres: Laaghemaal 38, 5247 NP ROSMALEN

Deel dit bericht: