Badmintonnen in de Blacklight-schijnwerpers?

Geplaatst op: 10 april 2019

 

Badmintonvereniging De Maasshuttles organiseert zaterdag 20 april een bijzonder badminton evenement om hun sport op een bijzondere manier in de schijnwerpers te zetten, in blacklight schijnwerpers om precies te zijn. De zaal is open van 13.00u tot 17.00u. Het blacklight badmintonevenement is voor iedereen, voor (buur)mannen-vrouwen, kinderen en sportteams die iets nieuws willen beleven. Er valt gratis lidmaatschap voor een jaar te winnen! Heb jij de leukste oplichtende outfit? (denk disco en lichtgevend). Kinderen mogen paaseieren zoeken.

Je hoeft niet te kunnen badmintonnen om mee te doen. Aanmelden via www.blacklightbadminton.nl De entree is €3,- per persoon. Zaalsportschoenen verplicht. Rackets zijn in bruikleen aanwezig.

Iedereen kan badmintonnen
In de zomer slaan heel wat mensen shuttles op de camping. Dat niveau is voldoende. De wedstrijdjes worden ingedeeld op speelsterke, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau deel kan nemen. ’Bij ons kun je met Pasen alvast de rackets uit het vet te halen,’ aldus initiator Frank Ligthart. Frank Ligthart organiseert graag iets van verrassends. Met zijn inzet is speeltuin ‘t Kwekkeltje in Rosmalen jaren geleden van de grond gekomen. Nu hij voorzitter is van zijn favoriete sportclub BV De Maasshuttles, pakt hij de handschoen enthousiast op. Frank: ‘Ik wil mensen verbinden via sportieve ontmoetingen. Badminton is een sport die dat kan. Het is laagdrempelig om te doen, ook al heb je een beperking; iedereen kan meedoen! Ik wil graag beleving, badminton en beweging op een verrassende manier bij elkaar brengen voor iedereen uit de regio.”

Beleef badminton anders
Maaspoort Sports & Events zet de deuren openen, doet alle lichten uit en het geluid gaat aan met een DJ. Tijdens het evenement is het dus volledig donker in de grote hal. De lijnen en het net zijn gemarkeerd met fluorescerende tape dat oplicht dankzij de led UV Blacklight lampen. Er wordt gespeeld met gele oplichtende shuttles. In witte en/of neon sportkleding licht alles op. Je kent het wel, vanuit disco’s. De Maasshuttles zorgt ook voor schmink, maar het is natuurlijk heel grappig als deelnemers op hun paasbest komen. Denk aan lichtgevende nagellak, veters, leggings, hoofdbanden, pruiken, zonnebrillen, schmink of gele hesjes. Badmintonvereniging de Maasshuttles geeft een gratis lidmaatschap voor een jaar aan die deelnemer met de leukste outfit.’

Samen doen
Het nieuwe blacklight evenement wordt met een grote groep enthousiaste leden georganiseerd. ‘We hebben voor dit evenement wel support gekregen van ondernemers. Via ´S-PORT SUPPORT netwerk, maakte Liftoff een poster en met support van Kleefkracht en Rako-Printing kunnen we het evenement door heel de stad promoten. We zijn ook blij met de support van Maaspoort Sport & Events. Vorige maand was daar nog het landskampioenschap en de Bossche Badmintondagen. Frank is tevreden over de support vanuit diverse hoeken.
‘s-Hertogenbosch - sportieve stad, dat voel ik.’

Op zijn Paasbest
Of er ook paaseieren te vinden zijn deze zaterdag? Frank lacht: ‘Daar kunnen de kinderen naar zoeken.’ Wat Frank betreft schrijven gezinnen en vriendenteams zich gezamenlijk in voor dit evenement. Er is plaats voor 400 deelnemers, vol = vol.

Deel dit bericht: