Bossche nieuwjaarsduik Oosterplas: Duik je mee

Geplaatst op: 24 december 2019

 

Op 1 januari 2020 duiken weer honderden Bosschenaren samen feestelijk het nieuwe jaar in tijdens de enige echte Bossche Nieuwjaarsduik. De vrijwilligers van de Reddingsbrigade organiseren dit grootse evenement al weer voor de 13e keer. Duik jij ook mee?

Voor de toeschouwers wordt het ook een feestje. Gezellig met warme chocolademelk bij een van de kampvuurtjes of dansen op de muziek van DJ Chris van FeestMee.com.

“De Bossche Nieuwjaarsduik is al jaren de grootste van Nederland in binnenwater!” bevestigt de woordvoerder van De Unox Nieuwjaarsduiken. “Alleen een paar duiken in zee, zoals die bij Scheveningen, zijn groter dan die in de Oosterplas.” Naar verwachting duiken dit jaar op 127 locaties in Nederland meer dan 50.000 dappere helden fris het nieuwe jaar in.

De Bossche Nieuwjaarsduik vindt plaats op 1 januari 2020 om 13.00 uur op het Strandbad Oosterplas, ingang voor auto’s via de Maastrichtseweg. Deelnemers zijn vanaf 12.30 uur welkom om zich om te kleden en voor de professionele warming up.

Deze frisse start van het nieuwe jaar wordt alle Bosschenaren, maar ook iedereen van ver daarbuiten, aangeboden door Reddingsbrigade ‘s-Hertogenbosch. Deelname is gratis, net als de erwtensoep, warme chocolademelk en de bekende oranje Unox-muts.

Aanmelden voor de Bossche Nieuwjaarsduik is niet verplicht, maar wat is leuker dan samen de voorpret beleven op Facebook of Instagram? Door je aan te melden op facebook.com/bosschenieuwjaarsduikof instagram.com/nieuwjaarsduik073blijf je op de hoogte van de voorbereidingen en geeft de Reddingsbrigade je tips voor een veilige duik. Meteen na de duik vind je hier ook alle foto’s en filmpjes om aan je vrienden te kunnen laten zien dat jij erbij was! #NJD2020

P.S. Uit recent onderzoek van Unox blijkt dat ruim 2 miljoen Nederlanders de Nieuwjaarsduik al eens hebben gedaan. Nog eens 3 miljoen mensen zijn van plan om ooit nog ‘ns een keer de ‘sprong’ te wagen. Maar de rest van de bevolking, dus zo’n twee derde, ziet het zichzelf nooit doen…

Deel dit bericht: