Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid zoekt saltotoppers

Geplaatst op: 30 september 2019

 

Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO Zuid) zoekt samen met zes verschillende sportbonden acrobaten en gymnastische enthousiastelingen. Ben jij of ken jij een kind in de leeftijd van 6 tot 13 jaar die graag salto’s maakt? Dan willen we jou graag kennis laten maken met onze gymnastische sporten.

  • Kijk voor meer informatie op: www.ctozuid.nl/saltotopper

CTO Zuid in Eindhoven is dé plek waar Brabantse topsporters zich ontwikkelen en waar jonge talenten via speciale instroomprogramma’s in Brabant op hoog niveau worden begeleid. Nienke Nijenhuis, manager van CTO Zuid: ‘We zoeken kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar die graag salto’s maken. Binnen, buiten, op de fiets, op een trampoline, noem maar op. Kinderen die overal en nergens springen met een skateboard of de gekste dingen op een trampoline of de rand van een zwembad doen. Dat zijn namelijk kinderen die we kennis willen laten maken met onze gymnastische sporten:
Freerunnen, BMX Freestyle, Schoonspringen, Trampolinespringen, Turnen en Kunstrijden.
Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand heel graag salto’s maakt, maar er nog nooit over nagedacht heeft dat schoonspringen iets voor hem of haar is. Door middel van clinics en gesprekken met topsporters uit deze sportdisciplines, maken we de verbinding met de sportbonden en de lokale verenigingen. En wie weet kunnen we zelfs al talentvolle kinderen identificeren die in kunnen stromen in een van onze eigen talentenprogramma’s én vinden we misschien wel de nieuwe Inge Jansen (onlangs Europees kampioene schoonspringster geworden).’

Programma
Kinderen kunnen zich aanmelden voor één of meerdere clinics (zes in totaal). Daarnaast krijgen ze een informatiebijeenkomst en een algemene fysieke test aangeboden. Aan de hand hiervan wordt er per individueel kind gekeken naar de resultaten en het mogelijke vervolgtraject binnen een vereniging of regionaal trainingscentrum.

Celine van Duijn
Schoonspringster (en ambassadeur van Saltotoppers) Celine van Duijn werd in 2018 Europees kampioen haalde in 2019 zilver én is al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio: ‘Het is belangrijk dat we jonge kinderen ook kennis laten maken met de niet alledaagse sporten zoals voetbal, hockey en tennis. De acrobatische sporten worden steeds populairder zowel via de georganiseerde als ongeorganiseerde sport. Ik vind het een mooie ontwikkeling dat de verschillende sportbonden op deze manier met elkaar samenwerken om nieuw talent te vinden.’ Celine maakte zelf ook op 18 jarige leeftijd de overstap van turnen naar schoonspringen.

Partners
SaltoToppers is een samenwerking tussen CTO Zuid (onderdeel van BrabantSport), de KNWU, KNGU, KNZB, KNSB, Urban Sports Performance Centre en InnoSportLab ’s-Hertogenbosch.


Deel dit bericht: