Een held belt! Kick-Off bij HC Den Bosch met ambassadeur Stefan Wessels

Geplaatst op: 10 oktober 2019

 

Gemeenten ’s-Hertogenbosch, Bernheze en Meierijstad vinden het belangrijk dat iedereen kan sporten in een prettige en veilige sportomgeving. Dat vindt iedereen! Daarom vraagt één van de drie ambassadeurs, Stefan Wessels, op zondag 13 oktober tijdens de rust van de dameshockeywedstrijd ‘s-Hertogenbosch tegen de Stichtse, aandacht voor de start van de campagne ‘Een held belt’. Een campagne met een hulplijn 088-368 68 13 die nu al 24/7 gratis te bereiken is. #Eenheldbelt!

Programma, zondag 13 oktober
12.45 uur Start wedstrijd: HCDB – SCHC (dames)
13.20 uur Aftrap Kick-Off Hulplijn door Stefan Wessels
13.30 uur Hervatting: HCDB – SCHC (dames)

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst één op de acht! sporters ervaring heeft met grens-overschrijdend gedrag. Wij vinden het belangrijk dat iedereen blij wordt van sporten en bewegen, daarom is het belangrijk om te zorgen voor een Positieve Sportcultuur. Het is belangrijk dit thema bespreekbaar te maken en hulp te bieden binnen de club. Stefan Wessels, Lieke Hulsen en Paco van Moorsel zijn de drie ambassadeurs van de campagne ‘Een held belt’.

Waarom deze regionale gezamenlijke campagne?
Het project is tot stand gekomen omdat we een gat zagen tussen het verwachtte aantal meldingen omtrent (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en het daadwerkelijk aantal meldingen bij NOC*NSF en de sportbonden. We merkten dat een melding maken een drempel is. Het is niet alleen een probleem in ’s-Hertogenbosch, maar ook omliggende gemeenten Meierijstad en Bernheze ervaren dit. De GGD bleek de ideale partner met de juiste expertise om deze gevoelige meldingen goed te kunnen opvangen. Vandaar dat we de handen in één geslagen hebben en ons samen hard willen maken voor een positieve sportcultuur op elke sportvereniging.
Met de gezamenlijke aanpak en campagne: ‘Een held belt” hopen we de drempel te verlagen en het onderwerp bespreekbaar te maken. Op het nummer 088-368 68 13 zijn de professionals altijd bereikbaar.

Deel dit bericht: