Eerste wintereditie Top-Sportdag 's-Hertogenbosch

Geplaatst op: 26 februari 2019

 

Talentvolle sporters werken zich in het zweet bij Maaspoort Sports & Events.

Vanuit initiatief van Gemeente 's-Hertogenbosch vond 20 februari een uniek evenement plaats. Talentvolle sporters in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar ontdekte nieuwe sporten. Op locatie van Maaspoort Sports & Events namen 47 kinderen vanuit Hockeyclub Den Bosch, Rugby Academy Zuid, Volleybal Brabant, Flik-Flak turnen en Basketbal Academy Den Bosch deel aan de Top-Sportdag.

Een brede motorische ontwikkeling draagt bij aan de optimale talentontwikkeling van sporters. Niet specifiek alleen maar je eigen sport beoefenen maar een "multisport-benadering" is de nieuwe trend.

Zoals hoofdorganisator Joost Kuppens de sporters vertelde, draagt de Top-Sportdag bij aan creativiteit & aanpassingsvermogen van de sporters en verkleint het de kans op sportblessures. Daarnaast is het volgens hem voor sporters bovenal leuk om regelmatig met nieuwe sporten in aanraking te komen waardoor ze sporten leuk blijven vinden en minder snel afscheid zullen nemen van sportverenigingen. Voor de coaches zorgden de Top-Sportdag voor veel nieuwe inzichten. Ze zagen waar hun sporters in uitblonken of juist minder goed in waren ten opzichten van de andere sporters.

Ondersteund door objectieve meetresultaten welke gegenereerd werden door Innosportslab en Smartgoals bleek bijvoorbeeld dat de turndames al beste kunnen springen, de rugbyers het snelste sprinten en de vollyballers het beste presteren in reactievermogen.

De deelnemers genoten zichtbaar van de dag met workshops Trampolinespringen, Acrogym, Stoeispelen, Unihockey, Turnen en Badminton op het programma. Om de dag compleet te maken werden sporters, coaches én ouders geïnspireerd door Gijs van Helvoort namens de Talentenacademie met zijn lezing over topsportmentaliteit.

Deel dit bericht:

Basketbal En Turnen Spelen Hockey Basketbal Bij Acrogym