Geldlening met een gunstig rentepercentage

Geplaatst op: 15 januari 2019

 

Sinds enige tijd bestaat voor sportorganisaties de mogelijkheid om een lening bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) af te sluiten. Deze leningen kennen in de regel een lager rentepercentage, waardoor deze leningen aantrekkelijk zijn.

Voorwaarde van de BNG is dat de gemeente volledige borgstelling verleent. De gemeenteraad heeft hier op 11 december 2018 mee ingestemd. Hierdoor is het voor sportorganisaties uit ’s-Hertogenbosch per 1 januari 2019 mogelijk om onder voorwaarden een lening bij de BNG af te sluiten. Een belangrijke voorwaarde is dat het minimumbedrag van de lening bij de BNG €250.000 bedraagt. In het raadsvoorstel vind je alle informatie over de voorwaarden en het proces voor een geldlening bij BNG en de daarbij benodigde gemeentelijke garantstelling. Het raadsvoorstel kun je hierdownloaden.

Sinds 2005 was het voor sportorganisaties al mogelijk om onder voorwaarden een lening af te sluiten bij commerciële banken. Veel verenigingen en organisaties hebben hier de afgelopen jaren gebruik van gemaakt. Bij deze lening staan Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) en de gemeente beide voor 50% van de geldlening borg. In tegenstelling tot de geldlening bij de BNG wordt deze borgstelling ook verstrekt bij leningen lager dan €250.000.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kun je contact opnemen met Ellian Siemers of Ralf van der Heijden.

Deel dit bericht: