IJsbaantjes in ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op: 26 november 2019

 

In onze gemeente zijn ruim 20 plekken (pdf) geselecteerd waar het mogelijk is om een ijsbaantje aan te leggen. Wil je op één van deze plekken een ijsbaantje maken? Regel dan tijdig je vergunning.

Vergunning

Een aantal plekken (pdf) in onze gemeente is geschikt voor het aanleggen van een ijsbaantje. Wil je hier een ijsbaantje maken? Dan heb je een vergunning (link onderaan) voor een ‘klein evenement’ nodig. Het aanvragen van deze vergunning duurt maximaal 8 weken. Regel het daarom voordat het gaat vriezen. De kosten hiervan zijn €27,85. Hiervoor kun je gebruik maken van het wijk-, buurt-, en dorpsbudget. Blijft de vorst uit? Dan krijg je dit bedrag niet terug. Je vergunning is geldig t/m april 2020.

Aanvraag

Heb je hulp nodig bij de aanleg van de ijsbaan? Bijvoorbeeld bij het vernevelen van het water, dat kan. Stuur ons dan een e-mail. Je kunt dit het best doen als:

  • Je een vergunning hebt
  • Het minimaal 7 (aansluitende) dagen vriest*
  • De temperatuur* overdag is niet hoger is dan -3°C
  • Het Waterschap geen beperkingen heeft oplegt voor het watergebruik *

Voor het weersverwachting gebruiken wij: https://www.windfinder.com/forecast/zuiderplas

Aanleg

Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn. Komen alle aanvragen tegelijk, dan kan het zijn dat je even moet wachten. Een ijsbaantje wordt laagje voor laagje opgebouwd, hierdoor krijgt het ijs de beste kwaliteit. Dit proces duurt ongeveer 24 uur.

Gebruik

Een ijsbaantje in de openbare ruimte is een ontmoetingsplek voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk. Houd het veilig en schoon!

Kwaliteit en onderhoud

Initiatiefnemers controleren zelf de kwaliteit van het ijsbaantje. Kleine gaten in het ijs vullen ze zelf op. Voor het repareren van grote gaten kunnen ze contact met ons opnemen.

(Aan)vragen

Heb je hulp nodig bij de aanleg van het ijsbaantje? Of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl. Kijk voor meer informatie op de infographic ‘IJsbaantjes in ’s-Hertogenbosch’

Bron: Gemeente 's-Hertogenbosch

Deel dit bericht: