Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in gemeente ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op: 18 september 2019

 

Alle kinderen uit het basisonderwijs in gemeente ‘s-Hertogenbosch ontvangen deze en de volgende week weer het Sjorsboekje; oplage 12.000. In dit boekje staat allerlei sportief en creatief aanbod verzameld. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!

Dit jaar nieuw: allemaal inschrijven via actiefindenbosch.nl, aanbod van Special SportXperience voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben én de sport en cultuur keuzewijzers voor wie niet kan kiezen. Op maandag 30 september vanaf 19:00 uur is het inschrijven geblazen! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 7000(!) kinderen in, wat een succes!

Ruime keus
Kinderen uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch kunnen kennismaken met meer dan 120 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, turnen, schaatsen, scouting en tennis. Niet iedereen wordt enthousiast van sporten of wil ook eens iets heel anders doen. Denk hierbij aan accordeon spelen, een animatiefilmpje maken, schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door op www.actiefindenbosch.nl

Rol Babel en ´S-PORT
Twee keer per jaar worden aanbieders en verenigingen door ´S-PORT en Babel actief benaderd voor Sjors. Zij werken nauw samen binnen het sport- en cultuur netwerk. Het is een gerichte actie om er voor te zorgen dat zij aanbod op actiefindenbosch.nl plaatsen, updaten of uitbreiden. Het aanbod op de website is de basis voor de Sjorsboekjes die twee keer per jaar uitgegeven worden.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Den Bosch hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen. Gemeente ‘s-Hertogenbosch was in 2015 de eerste grote gemeente die van start ging met Sjors Sportief en Sjors Creatief kwam een jaar later.

Deel dit bericht: