Sporten in je klaslokaal? Het mag!

Geplaatst op: 29 januari 2019

 

Op donderdag 31 januari is het zover, dan zijn - De Kwartierspelen – een feit. De dag start met een heuse ‘worstelmania’ om 09:45 uur voor de begeleiders van deze dag, het team. Vanaf 13:00 uur is er van alles te doen op de hele school. Onze studenten van de Sportkunde Fontyshogeschool begeleiden allerlei sportaanbod zoals: judo, basketbal, dansen, kleutergym, boksen, bootcamp en yoga. Dat doen zij in samenwerking met verschillende sportverenigingen. Alle kinderen sporten gelijkertijd, dus de hele school wordt omgetoverd tot sportlokaal. Ouders zijn van harte welkom.

De Kwartiermaker wordt hierbij ondersteund door ´S-PORT, de combinatiefunctionaris heeft dit kernconcept mee ontworpen. Ralf Schilder van de New Heroes komt basketbal geven, Arsen Podjan van Podjan Boxing geeft een boksclinic en de studenten van de Fontys verzorgen een bootcamp en dansen. Voor yoga komt speciaal een yogadocent.

Vanuit een visie is nu het thema – energie - aan de beurt
Op De Kwartiermaker werken we met kernconcepten. Voor een aantal weken werken we dan aan een bepaald thema waar we belangrijke kerndoelen aan hangen. Het werken in thema’s zorgt ervoor dat kinderen betekenisvol aan de inhoud kunnen werken. Het zorgt voor een hoge betrokkenheid van kinderen. Dit keer is het thema energie. Van eten krijg je energie en met deze energie kun je verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld sporten. Sporten is gezond en van sporten krijg je ook weer energie.

We startten iedere dag met de kinderen en het team met ‘The Daily Mile’, zodat we allemaal de dag actief en fris beginnen. We lieten kinderen daarnaast tijdens deze weken met verschillende sporten kennis maken. Daarnaast leerden ze over gezonde voeding. Het doel hiervan is dat we kinderen op een betrokken manier met gezond bewegen en gezond eten in aanraking komen, zodat zij zelf enthousiast kunnen worden over verschillende sporten. Daarnaast leren ze meer over gezonde voeding.

Deel dit bericht: