Sportformateurs Lokaal Sportakkoord ‘s-Hertogenbosch

Geplaatst op: 25 juni 2019

 

Om te komen tot een lokaal sportakkoord voor ’s-Hertogenbosch heeft de gemeente ’s-Hertogenbosch Fleur van de Laar en Jan Janssens bereid gevonden om als sportformateurs op te treden. Zij gaan onafhankelijk te werk en benaderen partners in de stad voor input voor het akkoord.

In juni 2018 hebben de minister van Sport (ministerie van VWS), de gemeenten (VSG/VNG) en de sportbonden (NOC*NSF) de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben zij het Nationaal Sportakkoord gesloten.

Lokaal sportakkoord

Het ministerie roept gemeenten, sport- en beweegaanbieders en andere (potentiële) partners, op lokaal niveau, op om uitvoering te geven aan de ambities uit het sportakkoord. Als gemeente 's-Hertogenbosch vinden we het belangrijk samen met onze lokale partners te helpen om de ambities uit het Nationale Sportakkoord te realiseren. Dit begint met het verwezenlijken van een lokaal sportakkoord in onze stad.

Het idee is dat de lokale sportakkoorden tot stand komen onder regie van onafhankelijke sportformateurs. De sportformateurs hebben de taak om met vertegenwoordigers van lokale sportorganisaties, maatschappelijke instellingen en de gemeente rond de tafel te gaan en te onderzoeken welke gezamenlijke afspraken gemaakt kunnen worden om de sport te versterken, meer mensen in beweging te krijgen en de maatschappelijke kracht van de sport nog mee te benutten.

Het Lokale Sportakkoord biedt kansen voor iedereen. We hopen dat zoveel mogelijk partijen mee willen denken en samenwerken om tot een breed akkoord te komen. De sportformateurs gaan actief aan de slag en benaderen partners in de stad voor input voor het akkoord.

Zelf contact opnemen met de sportformateurs, dat kan nu ook al. Zij zijn via mail bereikbaar: sportformateurs@bosch-sportakkoord.nl.

Contact

Mariëlle van Houtum

Beleidsmedewerker / Projectleider

T. (073) 615 91 06

m.vanhoutum@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: