Straks als het vriest ‘n ‘ijsbaantje’ in uw wijk? Vergunning nu aanvragen!

Geplaatst op: 21 januari 2019

 

Neem initiatief en denk vooruit!
IJsbaantjes in de wijk is een burgerinitiatief

Wist u dat naast water en de vergunning draagkracht in de buurt de allerbelangrijkste voorwaarde is! Vraag om hulp bij buren, straat- en wijkgenoten en maak samen een plan en zorg voor budget. Bespreek dit plan met de Wijkteamleider en maak goede afspraken. Vergeet niet het bord: betreden op eigen risico, te plaatsen.

Waar? Kijk op www.s-hertogenbosch.nl ga naar Stad in Kaart> voorzieningen > Sport en recreatie en klik op ‘ijsbaantjes’. Daar staan de aangewezen plaatsen als ‘ijsbaantjes’. Klik op het schaatsicoontje in uw buurt en neem contact op met de Wijkteamleider, naam en telefoonnummer zijn per locatie ingevuld.

Voor aanvragen van andere locaties dan de plaatsen in de lijst hierboven gelden andere regels. De Wijkteamleider kan natuurlijk wel helpen met het bepalen van een juiste locatie en beoordelen of deze ook 'technisch' geschikt is. Zo'n locatie moet bij de vergunning aanvraag eerst goedgekeurd worden.

IJsbaantjes waaraan de vergunning voor 2019 is verleend:

  • Sportveld Mimosastraat of Asterstraat Rosmalen
  • plas Tarweakker/Biezenakker/Rijstveld

IJsbaantjes waarvan de aanvraag voor de vergunning voor 2019 in behandeling is:

  • Kruising De Bellaard/De Omloop (in aanvraag)
  • Sportveld aan Tweeberg (in aanvraag)

Vergunning
Regel een slapende ‘Vergunning Kleine evenement’ via s-hertogenbosch.nl/evenement-organiseren, de aanvraag kan digitaal. De aanvraag wordt gepubliceerd, waarna omwonenden 14 dagen de tijd hebben om te reageren (hun zienswijzen mogen indienen). Daarna kan de aanvraag verder worden afgehandeld en als alles akkoord is ontvangt u de vergunning, deze kost €27,85

Het vriest! Wat nu? Kunnen we beginnen? Ja, als:

  • de weersverwachting zeven vorstdagen achter elkaar aangeeft;
  • én de temperatuur overdag minstens -3°C is;
  • én je de vergunning hebt;
  • én er mag water gebruikt worden voor het laten onderlopen van de ijsbaan. Wij volgen hierin het advies van de Waterschappen.
  • .......het plan (het draaiboek) voor het ijsbaantje in uw wijk treedt in werking.

Moet ik zelf nog iets doen? Ja!
Zorg dat iedereen op de hoogte is van de rolverdeling en hun taken en ga aan de slag. Informeer IJspret!

Een ijsbaan op je vereniging? Dat kan ook..
De leukste jeugd activiteit voor jouw jeugdleden en de buurt! Wil jouw vereniging een leuke en bijzondere jeugdactiviteit of wil je iets doen voor de buurt? Tover jouw buitenaccommodatie om in een ijsbaan voor je leden of de hele buurt! Zet er een koek en zopie kraam bij en die leuke activiteit levert de club ook nog iets extra op. Twee vliegen in een klap: promotie en goodwill in de buurt en extra baromzet.


Bron foto: Mimi van Rossem

Deel dit bericht: