Terugblik Nationale Diabetes Challenge 2019

Geplaatst op: 08 oktober 2019

 

Zaterdag 28 september was de finaledag van de Nationale Diabetes Challenge. De Uithof in Den Haag was gevuld met meer dan 4000 mensen die 20 weken hebben geoefend om de afstanden, van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer te wandelen op deze bijzondere dag.

Ruim 70 inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn met bussen naar Den Haag vertrokken. Het was een fantastische dag .
Huisartsenpraktijken, Fysiotherapiepraktijken en het Jeroen Bosch ziekenhuis maakten de voorbereiding mogelijk door 20 weken de deelnemers te begeleiden tijdens hun wandelingen. Samen zijn ze naar Den Haag gegaan om onder toeziend oog van de oprichter, Bas van de Goor, (Bas van de Goor Foundation) te wandelen. De meeste deelnemers liepen een afstand van 5 kilometer.

Bij de start kwam de regen met bakken uit de lucht. Iedereen kreeg een poncho aangereikt en vol goede moed startte de wandeling. De sfeer zat er goed in en al gauw stopte de regen. Alle deelnemers hebben vol trots hun medaille in ontvangst genomen en samen hebben we er een feestelijke dag van gemaakt!

Nu de challenge is geweest blijven de wandelgroepen bestaan. De deelnemers hebben aangegeven dat het gezellig en fijn is om samen te wandelen en dat ze zich veel fitter voelen. Velen uit de groep hebben nu ook minder medicijnen nodig.

In het voorjaar van 2020 starten we met nieuwe groepen en nieuwe praktijken om 20 weken te wandelen om in september mee te kunnen doen aan de finaledag in gemeente Tilburg.


Vragen over deze challenge of volgend jaar meedoen? Neem contact op met Linda.

Contact

Linda Peeters

Buurtsportcoach Binnenstad, Muntel/Viert en West

T. (073) 615 58 85

l.peeters@s-Hertogenbosch.nl

Deel dit bericht:

Afbeelding NDC de Uithof Groepsfoto 3