Terugblik op het ´S-PORTCAFÉ 2019!

Geplaatst op: 23 mei 2019

 

Woensdag 22 mei was het ´S-PORTCAFÉ 2019. Het was een geslaagde avond met veel informatie, inspiratie en leuke gesprekken tijdens de borrel!

Het thema van ´S-PORTCAFÉ 2019: "Het sportlandschap verandert! Wat doen we ermee?"
Mensen die graag sporten doen dat tegenwoordig minder vaak bij een vereniging. Uit cijfers van het Mulier Instituut is gebleken dat vooral volwassenen steeds vaker anders georganiseerd sporten. Zo’n 65% sport ongeorganiseerd tegenover 15% die sport bij een sportvereniging. Wat nu? Paniek in de tent omdat we vermoeden dat steeds meer sportverenigingen straks het hoofd niet meer boven water kunnen houden?! Nee! Want er liggen ook kansen!

Kon je er helaas niet bij zijn? Of wil je nog iets teruglezen? Hieronder vind je de slides en lees je wat er verteld is!


Sprekers Robin Sweegers van E-SportsXperts en Martijn Berghman van More2Win hadden een inspirerend verhaal over de toekomst op jouw vereniging!

EsportsXperts
Het kijken van Netflix is bijna net zo populair als het kijken van E-sports. E-sports is inmiddels de nummer één interesse onder jongeren. Dit is ook een kans voor jou als vereniging om het contact met jongeren te behouden en nieuwe jongeren naar jouw vereniging te krijgen. Robin Sweegers van E-SportsXperts denkt graag met jou als vereniging mee om te kijken waar voor jullie club de kansen liggen.

More2Win
De winnaars buiten het stadion, daar zet More2Win zich voor in. Van grote internationale sportevenementen tot lokale evenementen als het WK Archery: More2Win gelooft in de kracht van sport, van sportevenementen en van sociaal ondernemerschap. Het Refugee team van More2Win, ondersteunt bij (sport)evenementen. Dit draagt bij aan het leren van de taal, maar belangrijker nog: deze groep krijgt toegang tot een netwerk. Er wordt contact gelegd met bedrijven en sponsoren. Dit zorgt ervoor dat leden van het team uiteindelijk aan een baan kunnen komen. Benieuwd op welke manier sociaal ondernemerschap iets voor jouw vereniging kan betekenen? Laat het weten: wij denken graag mee! Bekijk de presentatie >>

Sponsoring
Sponsoring is één van de belangrijkste inkomstenbronnen van sportverenigingen. Bij veel verenigingen hebben de sponsorcommissies het moeilijk. Terwijl het economisch goed gaat. Dat biedt kansen. Kop jij ‘m binnen?

Jeroen Bosch Ziekenhuis met de campagne: Smeer ‘m: verstandig in de zon
De dermatologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zien nog te veel mensen met huidkanker door zonverbranding in de spreekkamer. Daarom ondernemen zij actie: deze zomer geven zij informatie over zongedrag aan sportverenigingen. Wilt u meer informatie over verstandig zonnen voor uw sportvereniging? Ga dan naar https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/zomertip-van-de-dermatologen. Hier vindt u o.a. flyers en posters die u kunt downloaden/aanvragen.

Team ´S-PORT Plus
Eén van de kansen voor de vereniging is aanbod voor de doelgroep volwassenen/senioren. Wil je hulp bij het opzetten van beweegactiviteiten voor deze doelgroep? Team Plus ondersteunt je graag! Neem contact op met Linda Peeters, 06 15 04 65 98. l.peeters@s-hertogenbosch.nl

Stichting Oosterpoort
Werven van nieuwe pleegouders. In onze regio wachten maandelijks minstens 40 kinderen op een passend nieuw thuis bij een pleeggezin. Zij hebben een leuke actie voor op de vereniging. Meer weten: Lisa van Lier, 06 46 943 706 l.vanlier@oosterpoort.org Of kijk op de website van Oosterpoort.

Een gezondere kantine
Een gezondere kantine? Dan is de kantinescan iets voor jou! Een gezondere kantine, wat houdt dat eigenlijk in? 'Een kantine zonder bitterballen en friet??'. Nee hoor! Het gaat om de mogelijkheid voor gezondere keuzes in de kantine. Kijk op Team Fit voor meer informatie of neem contact met Monique Mallens.

Tas met een boodschap
´S-PORT SUPPORTER Ellen Willink maakt van oude sportkleding en vlaggen handige tassen met een boodschap. Tijdens het ´S-PORTCAFÉ was het live te zien. Alle gasten kregen dan ook een tas mee, gemaakt van de promotievlaggen van de FedCup. Heb je ook wat te recyclen? Maak er werk van via ‘S-PORT SUPPORT.

Vragen over het ´S-PORTCAFÉ? Neem contact op met Maaike.

Deel dit bericht:

Whats App Image 2019 05 23 at 12 26 21 Whats App Image 2019 05 23 at 12 48 18 1 Whats App Image 2019 05 23 at 12 48 18 Whats App Image 2019 05 23 at 12 48 19 1