Binnenzwembaden Combibad Kwekkelstijn en Sportiom gaan open

Geplaatst op: 19 mei 2020

 

Vanaf maandag 18 mei is zwemmen in binnenbad van Kwekkelstijn. Het wedstrijdbad in Sportiom is vanaf woensdag 20 mei open. Het recreatiebassin Aqua Fun in Sportiom wordt op dit moment gerenoveerd en blijft in ieder geval tot begin oktober gesloten.

In Kwekkelstijn en Sportiom worden maatregelen genomen voor de veiligheid van zwembadbezoekers, gebruikers en medewerkers. Zij volgen daarvoor het protocol van het RIVM en de landelijke afspraken in het ‘ protocol Verantwoord Zwemmen’. Bijgewerkte informatie over toegang en alle zwemactiviteiten staat op de eigen websites: kwekkelstijn.nl, sportiom.nl.

Binnenbassins Kwekkelstijn en Sportiom
Zwemmen zorgt voor plezier, veiligheid en fitheid en daarom is het heel fijn dat het weer mag. Het zwembadbezoek wordt wel anders dan we allemaal gewend zijn! Ook Wethouder Huib van Olden is heel erg blij met deze eerste stap: ”Het begin is gemaakt! Er kan in ’s-Hertogenbosch weer veilig gezwommen worden. En onze inwoners kunnen weer naar de zwemlessen. Sportiom en Kwekkelstijn hebben snel geschakeld en laten zien hoe het wél kan.”

Alle verschillende zwemactiviteiten gaan weer van start in Kwekkelstijn en Sportiom. Sommige zwemactiviteiten gaan door met minder zwemmers om te kunnen zwemen op een afstand van 1,5 meter onderling (voor iedereen ouder dan 12 jaar). Recreatief zwemmen en gezinszwemmen kan nog niet omdat hier de afstandsregel van 1,5 meter nog niet uitvoerbaar is.

Beide zwembaden maken gebruik van een online boekingssysteem. Bezoekers kunnen in tijdsblokken komen zwemmen zodat er niet te veel bezoekers op hetzelfde moment in of bij het zwembad zijn.

Buitenbassins Kwekkelstijn
Zwembad Kwekkelstijn heeft ook een buitenzwembad dat bestaat uit 3 buitenbassins. Op 5 juni wordt het buitenbad van Kwekkelstijn geopend voor bezoekers.

Wil je komen zwemmen? Eerst op de website kijken!
We kunnen het niet alleen, samen lukt het wel. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt en de aanwijzingen van het personeel opvolgt. Op de website van Kwekkelstijn en Sportiom staan de belangrijkste regels die je als zwemmer of ouder moet volgen om op een veilige manier gebruik te maken van deze zwembaden.

Kijk voor je bezoek altijd eerst op de website van de zwembaden zelf en volg hun social media app.

Actuele informatie over toegang en alle zwemactiviteiten staat op:

Regels zwembadbezoek
Houd je aan de algemene hygiëneregels van het RIVM die we allemaal kennen. Bij verkoudheidsverschijnselen: blijf thuis, iemand in jouw thuisomgeving koorts of benauwdheids- verschijnselen? Blijf allemaal thuis en kom pas weer zwemmen als er minstens twee weken geen verschijnselen zijn. Houd je aan de 1,5 meter afstandsregel en was vaker je handen.

Deel dit bericht: