Energiescan sportaccommodatie

Geplaatst op: 02 maart 2020

 

Gratis energiescan en begeleidingstraject voor verduurzamen sportaccommodatie!

Bij sportverenigingen met een eigen accommodatie drukken de energielasten vaak zwaar op de begroting. Duurzaamheidsmaatregelen kunnen een flinke besparing opleveren. Maar hoe pak je dat aan? Welke maatregelen zijn mogelijk, welke besparingsambitie wil je bereiken en hoe financier en realiseer je dat?

Sportverenigingen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch wordt een kosteloos begeleidingstraject voor het verduurzamen van de accommodatie aangeboden. Jouw vereniging wordt ondersteund door een ervaren procesbegeleider die gespecialiseerd is in het begeleiden van sportorganisaties op het gebied van duurzaamheid. Deze begeleiding wordt aangeboden door Sport Service Noord Brabant. Zij hebben uitgebreide ervaring bij het begeleiden van Brabantse gemeenten en sportverenigingen bij verduurzamingsprocessen.

Samen met uw vereniging wordt een helder stappenplan doorlopen:

1. Inzicht via een energiescan
2. Duurzaamheidsambitie vereniging bepalen en matchen met energierapportage
3. Gefaseerd plan van aanpak opstellen, rekening houdend met eigendomsverhoudingen, MJOP’s en natuurlijke vervangingsmomenten
4. Begeleiding offertetraject met voorkeur lokale sponsors en/of relaties van de vereniging, inclusief een onafhankelijke offertecheck
5. Uitwerken businesscase en financiering inclusief aanvragen BOSA subsidie
6. Ondersteuning en vraagbaak tijdens de realisatie

Op de website www.duurzaamsportiefbrabant.nl vind je meer informatie. Tevens kun je je aanmelden voor de kosteloze scan en het begeleidingstraject.

Contact

Michiel Bulten

Medewerker Sport Verenigingen

T. 06 52 58 52 52

m.bulten@s-hertogenbosch.nl

Deel dit bericht: