In de knel door corona?

Geplaatst op: 22 april 2020

 

Heeft de coronacrisis gevolgen voor jouw stichting of vereniging? Geef je vragen en problemen door via het meldpunt voor organisaties, want samen staan we sterker.

De maatregelen om het coronavirus in te dammen leggen ons dagelijks leven (bijna) stil. Veel stichtingen en verenigingen hebben hun deuren moeten sluiten en activiteiten zijn gestopt. Het is onduidelijk wanneer je je normale werk weer kunt uitvoeren. Ook als de maatregelen versoepeld worden, kunnen de gevolgen van deze crisis lang voelbaar blijven.
Misschien loop je inkomsten mis of haken sponsoren af. Kunnen vrijwilligers voor langere tijd hun werk niet doen, zoals zij gewend zijn. En hoe zorg je dat je leden, klanten en deelnemers straks weer terug komen?

Meldpunt
Bij het meldpunt kun je knelpunten en problemen doorgeven, waar je nu en in de komende maanden mee te maken krijgen. Deel je vragen en zorgen met ons: samen staan we sterker en kunnen we zoeken naar gezamenlijke oplossingen! Het meldpunt is te bereiken via mail: meldpunt@galant.nl of telefoonnummer 073-6156250 op werkdagen.

Onderzoek
Naast het meldpunt onderzoeken we ook welke effecten de coronacrisis heeft op verschillende sectoren waarin vrijwilligers werken. De komende maanden zullen we door middel van vragenlijsten na gaan in welke mate het lokale gemeenschapsleven verandert, onder invloed van de maatregelen om het virus in te dammen.

Voor het meldpunt en onderzoek werken Galant Vrijwilligersnetwerk, de Erasmus Universiteit, de afdeling S-PORT van de gemeente, platform CultuurBosch, Mooi zo Goed Zo en de stichting Lokale Goededoelengids samen. Juist in deze tijden zien we hoe belangrijk vrijwilligerswerk is voor onze samenleving. De energie van ruim 45.000 vrijwilligers en meer dan 1500 organisaties is van onschatbare waarde voor onze gemeente! Door de gegevens van het meldpunt en onderzoek te bundelen, kunnen er collectieve oplossingen gezocht worden om samen deze crisis te boven te komen.

Bron: Galant

Deel dit bericht: