Coronamaatregelen en de gevolgen voor sporten en bewegen

Geplaatst op: 14 juli 2020

 

Op deze pagina plaatsen wij informatie over besluiten die effect hebben op sport en bewegen in onze gemeente. Bijvoorbeeld informatie over sportactiviteiten of sluiting van onze sportlocaties en accommodaties als gevolg van maatregelen tegen het verspreiden van het Coronavirus. Houd ook onze social media kanalen in de gaten.

Sportverenigingen, huurders en gebruikers informeren wij telkens over wijzigingen en gevolgen van besluiten met direct mails.

Q&A - veelgestelde vragen Verzamelpagina direct mails Protocollen & Tips

Deze pagina wordt steeds aangepast na nieuwe besluiten van het kabinet over de maatregelen die de manier waarop we mogen sporten en bewegen beïnvloeden in gemeente 's-Hertogenbosch. Wil je meer informatie of heb je vragen? Stuur een e-mail naar verenigingen@s-hertogenbosch.nl.

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Ben je 18 jaar en ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte en reis zoveel mogelijk buiten de spits.
 • Was vaak je handen.


14 JULI 2020: FINANCIËLE REGELINGEN

TASO-regeling voor verenigingen en andere amateursportorganisaties

De sport wordt door de overheid gesteund met diverse steunmaatregelen, zoals NOW en TOZO. Eind vorige week werd bekend dat er een nieuwe steunmaatregel bij komt, de TASO-regeling. Deze financiële steunmaatregel is voor verenigingen met een eigen accommodatie.

Via de TASO-regeling wordt geld beschikbaar gesteld aan verenigingen die niet in aanmerking komen voor andere steunmaatregelen en die ten minste 20% minder omzet hebben gedraaid als gevolg van de coronamaatregelen. Verenigingen die aan deze criteria voldoen, ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van maximaal €3500,- voor de doorlopende lasten (m.u.v. huurlasten) die tussen 1 maart 2020 en 1 juni 2020 gemaakt zijn. Tussen 1 september 2020 en 4 oktober 2020 kunnen verenigingen via de website van DUS-I een aanvraag indienen.

Wil je meer informatie over de TASO-regeling? Bekijk de website van VSG voor extra toelichting.

TVL-regeling voor diverse sportondernemingen

De Tegemoetkoming Vaste Lasten-regeling is voor mkb-ondernemingen en zzp'ers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten.

Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldoen. Eén hiervan is een aansluitende SBI-code. Bekijk hier of jouw sportonderneming een aangesloten SBI-code heeft.

Tussen 30 juni 2020 en 30 oktober 2020 kunnen aanvragen worden ingediend via deze link.

1 JULI 2020: SPORTEN VOLGENS NIEUWE RICHTLIJNEN

 • De sportscholen en sportverenigingen mogen vanaf 1 juli open. Iedereen mag samen sporten, bewegen en activiteiten volgen. In een spelsituatie geldt de extra afstand niet. Sportaanbieders volgen instructies en richtlijnen.
 • De gemeentelijke binnensportaccommodaties gaan beperkt open en zijn alleen toegankelijk met een reservering. Volg de instructies die in de accommodaties opgehangen zijn. De kleedkamers blijven gesloten.
  Zie s-port.nl/verhuur. Vragen hierover? Mail info@verhuursport.nl
 • Er mogen weer wedstrijden gespeeld worden en ouders en toeschouwers zijn welkom, ook bij trainingen. Met harde stem aanmoedigen, hard roepen mag niet.
 • Publiek? Binnen geldt: maximaal 100 toeschouwers (excl. personeel) met vaste zitplaatsen. Buiten geldt: maximaal 250 personen (toeschouwers) die 1,5 afstand moeten houden.
 • Geen maximumaantal personen onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf.
 • Kleedkamers en toiletten mogen open, natuurlijk geven we elkaar de ruimte en letten extra op handen wassen. De beheerder van de accommodatie bepaalt dat.
 • Bij evenementen met betaalde toegang geldt: dit is toegestaan na reservering en gezondheidscheck en door vaste zitplaatsen aan te bieden. De afstandsregel geldt wel.
 • Voor en na het sporten gelden de afstandsregels weer voor iedereen vanaf 19 jaar.
 • Sportkantines mogen open. Zij moeten zich houden aan de regels van Horeca Nederland BV. Zie ook de Checklist.

ZWEMMEN

Kijk voordat je wilt gaan zwemmen eerst op de websites: Kwekkelstijn.com en Sportiom.nl

 • De afstandseis van 1,5 meter in het water vervalt voor de zwemlessen, lengte- en banenzwemmen, aqua sporten, doelgroepen en voor de activiteiten van de zwemverengingen. Voor vrij zwemmen (recreatief) binnen en buiten geldt de afstandsregel in het water nog wel voor personen ouder dan 12 jaar. Alle zwemactiviteiten mogen weer en er kunnen weer meer mensen zwemmen. Per activiteit staan de afspraken/regels op de site van het zwembad.
 • De strandbaden zijn open, bij mooi weer is er op Engelermeer en Oosterplas toezicht vanuit de gemeente en is de EHBO post bemand. De toiletten zijn beperkt en onder voorwaarden beschikbaar!
  De Zuiderplas en De Groote Wielen plas hebben geen gemeentelijk toezicht. Gebruik thuis het toilet voordat je vertrekt en neem je eigen afval mee terug naar huis. Is het druk, keer dan om! Lees de richtlijnen.

ANDERE BRONNEN


Online aanbod?
Kijk op s-port.nl/fit073 #HeelDenBoschBeweegt

Deel dit bericht: