Opening eerste POP-UP Speelplek van Nederland!

Geplaatst op: 28 september 2020

 

Afgelopen zaterdag is de eerste POP-UP Speelplek van Nederland geopend. De Speelplek staat tot en met 23 oktober in de wijk Haren, Donk en Reit. Daarna wordt hij ergens anders in de stad weer opgebouwd.

De POP-UP Speelplek is bedacht door Stefan van Veen, medewerker van 'S-PORT en al vijftien jaar werkzaam in het bewegingsonderwijs. Hij merkt dat kinderen minder bewegen en dat motorische vaardigheden slechter worden. Vanuit een studieopdracht ging hij op zoek naar een oplossing om kinderen meer in beweging te krijgen. Het idee werd een POP-UP Speelplek. De Speelplek is toegankelijk en laagdrempelig en zo wil Stefan stimuleren dat kinderen meer naar buiten gaan om te spelen.

De Speelplek wordt binnen twee dagen opgebouwd vanuit een grote container met diverse spel- en speelmaterialen. Met onder andere een klimrek, een trampoline, stelten en blokken; voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar ontzettend leuke dingen om mee te spelen.

Ook de bewoners van de wijk spelen een belangrijke rol. Met elkaar dragen zij zorg voor de Speelplek. Ze zorgen dat het speelterrein elke dag geopend en gesloten wordt en zij houden toezicht op veilig spelen. De Speelplek is hierdoor een bijzonder sociaal initiatief.

Bekijk hier het videonieuwsbericht van Dtv Nieuws.

De POP-UP Speelplek is een initiatief van 'S-PORT, de gemeente 's-Hertogenbosch en Nijha Sport- en Spelmaterialen.

Twee meiden die aan het koppelje duiken

Deel dit bericht: